FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-01-16

A Budakeszi Vadaspark látogatórekorddal zárta 2016-ot

Több mint 164 ezren döntöttek úgy 2016-ban, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkba látogatnak. A tudatos programtervezés és a számtalan új fejlesztés meghozta a várt eredményeket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A Budakeszi Vadasparkban 2016. során sem telt el szinte egyetlen hétvége sem kiemelt program, tematikus szakvezetés, vagy épp látványetetések és különböző, kisebb-nagyobb állatokat bemutató előadások nélkül. A Budakeszi Vadaspark természetességre alapozott hitvallása számtalan interaktív foglalkozásban, az állatokkal való testközeli találkozásban érhető tetten, ahogy arra is komoly hangsúlyt fektetnek, hogy a városból érkező látogatók a környezettudatosság, a környezetvédelem és a természetes ökoszisztéma iránti tisztelet birtokában távozzanak egy-egy jól sikerült nap után Budakesziről.

 

 

Az egyre gyarapodó közönség pozitív visszajelzései mellett a Budakeszi Vadaspark tavaly rangos szakmai elismerésben is részesült: 2016 szeptemberében az év ökoturisztikai létesítményei között díjazták.

"A 2016-os eredményeink és sikereink mögött kemény munka és tudatos tervezés van. Kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a vadasparki funkciókon túl valódi, szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve, modern és vonzó családi kikapcsolódást nyújtó ökoturisztikai központ legyünk. Tematikus előadásainkkal és tavaly átadott fejlesztéseinkkel - többek között az Interaktív Tanösvénnyel, a Kalandpark Tanösvénnyel és a MedvExit szabadulós játékkal - is aktívan hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy ökoturisztikai eszközökkel támogassuk a környezetvédelmi és kulturális ismeretek terjesztését, a környezet és az állatvilág iránt tanúsított felelősségteljes magatartás kialakítását. A Budakeszi Vadaspark munkáját 2016 során csaknem 1100 önkéntes segítette, ami a vadaspark társadalmi elismerésének és közhasznú szerepének újabb bizonyítéka, továbbá idén először - és nem utoljára - szerveztük meg a BBU Vadasparki Terepfutó Kupát, amivel az aktív rekreáció felé is nyitottunk" - emelte kis Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

A Budakeszi Vadaspark iránti érdeklődés növekedését az is szépen mutatja, hogy a három tematikai egységet (hazai nagyvad fajok, kisragadozók, ornitológia) körüljáró szakvezetésekre a 2015-ös adatokhoz képest csaknem 25%-kal több óvodás és általános iskolai csoport jelentkezett, míg a 2016-ra meghirdetett Erdei Iskolai szolgáltatást immár 561 diák és kisiskolás vette igénybe. A 8 turnusban meghirdetett Vackor nyári és őszi napközis táborok szabad helyei pedig alig egy hónap alatt beteltek (összesen 204 gyermek részvételével), ami szintén a környezeti nevelés létjogosultságát és népszerűségét tanúsítja.

Szabó Péter hozzátette: "Az alábbiakban pedig a 2016-os évadunk további kiemelt fejlesztései és hírei találhatóak, amik egyenként és együtt is hozzájárultak ahhoz, hogy látogatórekorddal és egy rangos szakmai elismeréssel zárhassuk a tavalyi évet."

Forrás: Budakeszi Vadaspark

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.