FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-12-12

OEE 150 éves jubileumi évzárója az Országházban

Az Országházban ünnepelte alapításának napra pontosan 150 éves évfordulóját az Országos Erdészeti Egyesület. 1866. december 9-én 43 erdész és erdőtulajdonos indította útjára az azóta megszakítás nélkül működő egyesületet, melynek tagsága másfél évszázad múlva a Felsőházi teremben gyűlt össze az évfordulót ünneplő jubileumi év programsorozatának zárására.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

 

A Jubileumi Évet hivatalosan lezáró ünnepi eseményen megjelent több száz erdész kollégát, a tagtársakat, a meghívott közméltóságokat, az ágazat szakmai vezetőit, a vendégeket Lomniczi Gergely az OEE főtitkára köszöntötte.

 

 

Zambó Péter elnök ünnepi beszédében visszaemlékezett az elmúlt időszak eseményeire, köztük az ezer szakember részvételével megtartott erdélyi vándorgyűlésre. A jövő feladataival kapcsolatban a környezeti nevelésben és a fenntarthatóságra nevelésben, valamint az erdészképzés támogatásában szükséges tevékenységeket hangsúlyozta.

 

 

Zambó Péter beszéde (14:39 p).

 

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országos Erdészeti Egyesület nemzetpolitikai jelentőségét emelte ki, és méltatta azt a mértéktartást, amellyel a szervezet alapítása óta megtalálta a középutat az ipari lobbik és a túlzott természetvédelem szélsőségei között.

 

 

Dr. Semjén Zsolt beszéde (12:27 p).

 

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár emlékeztetett, hogy az erdőgazdálkodás a társadalom igényeit elégíti ki. Jelezte, hogy a Földművelésügyi Minisztérium a jövőben is számít az Egyesület szakmai partnerség keretében képviselt véleményére.

 

 

Dr. Bitay Márton Örs beszéde (9:56).

 

Az ünnepséget Sebestyén Márta Kossuth-díjas művész előadása színesítette, aki Szabó Zoltán népzenész kíséretében a mátrai erdőktől a marosszéki kerek erdőig gyűjtötte össze a népdalokat. A Magyar Vadászkamara Kürt Együttese játékával az erdei hangulat megidézéséhez járult hozzá.

 

 

A rendezvényen vehette át Brojnás László erdőmérnök a NÉBIH által adományozott "Szakszerű erdőgazdálkodásért" díjat. Átadták emellett a 2016-ban minősítést szerzett erdészeti erdei iskolák oklevelét, így az Északerdő Zrt., az Ipoly Erdő Zrt., a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., a Kaszó Zrt., a Pilisi Parkerdő Zrt., a Vértesi Erdő Zrt. és a Zalaerdő Zrt. intézményeivel 34-re bővült a minősített erdészeti erdei iskolák száma.

 

 

A díjak átadása (8:27 p).

 

Dr. Oroszi Sándor erdészettörténész rövid előadásban elevenítette fel az Egyesület történetét, kiemelve azokat az egykori elnököket (mint például Bánffy Dezsőt vagy Waldbott Kelement), akik személyükben a parlamenti helyszínhez is kötik az erdészek közösségét.

 

 

Dr. Oroszi Sándor beszéde (15:00 p).

 

Az ünnepi közgyűlés végén felhangzó Erdész Himnusz hangjaival zárult az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi éve, melynek során az alapítás 150 éves évfordulójára emlékeztek.

 

 

Az eseményről szóló részletes tudósítás és az elhangzott beszédek az Erdészeti Lapok 2016. decemberi számában lesznek olvashatók.

Forrás: oee.hu, Lomniczi Gergely írása
Fotók ebben a cikkben: Mőcsényi Miklós
A beszédek videó felvételeit a Hazai Erdész készítette.

Kapcsolódó:

 

Itt az esemény 118 fényképe látható

 

OEE 150 - A jubileumi év rendezvényeinek összefoglalója 6 percben, a Hazai Erdész munkájának eredményeként. E filmet tekinthették meg a jubileumi évet lezáró ünnepi ülés résztvevői a Parlamentben.

 

 

 

Továbbá a Hazai Erdész beszámolója az OEE 150. jubileumi ünnepéről.

 

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.