FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-12-01

ABH-SYSTEM szakmai reggeli volt november 24-én

Sokan érdeklődtek az AHB-SYSTEM Kft. szakmai reggelije iránt, ahol bemutatta a FALCO legújabb laminátjait, a NETFRONT az ajtófrontjait, az INTERO pedig speciális nyomtatását üvegre, lamináltlapra.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az ABH-SYSTEM Kft. eladóterének egy részét rendezték át konferencia területnek, s ott sok szakmai érdeklődő foglalt helyet már reggel 9-kor. Színvonalasak voltak a telt házas előadások.

 

 

Az érdeklődőket Asztalos János és Blau Tamás üdvözölte házigazdaként, majd átadták a szót az előadóknak.

 

 

Elsőnek Kovács Tamás, a FALCO Zrt. marketing igazgatója mutatta be a céget és legújabb termékeit. Az osztrák Kronospan csoportnak 28 országban 48 cége van, 12.000 alkalmazottal, a szombathelyi FALCO 2007. óta tagja ennek a csoportnak. Ismertette az ezt követő beruházásokat, a mai kapacitást a több féle termékből és a várható további fejlesztéseket. Éppen 2 nappal e szakmai reggeli előtt november 24-dikén adták a legújabb lamináló csarnokot, annak két új gépsorával. A lényeg, hogy a bútoripar, az asztalosok, belsőépítészek részére komplex teljes termékválasztékot tudnak adni, annak minden kiegészítőjével.

A dekor fejlesztéseket a vevői igényekhez igazítják. Sőt, nem csak a dekort, de a struktúrát is fejlesztik, így pl. kapható bőr-struktúra, faerezet, textil, beton. Felhívta a figyelmet a termékeiknél alkalmazott lepke logóra, ami azt jelenti, hogy nem csak E1, hanem E-LE, tehát különösen alacsony káros anyag kibocsátású lapokat is kínálnak, az E1-gyel azonos áron. Projekt szállítóknak pályázatukban ez jó érvanyag lehet, hogy nyerjenek.

Támogatják a tanulókat marketing anyagokkal, szakmai előadásokkal és számos programon részvétellel.

Átadta a partnereknek a Krono szín és struktúra minta füzéreket. Az ABH-SYSTEM pedig meghirdette a 2 hetes -20%-os akcióját a FALCO lapokra.

 

 

 

Utána Székelyhidi László mutatta be a mezőberényi NETT FRONT Kft-t és annak termékeit.

Annak idején főleg vákuumfóliás ajtókkal indultak, most pedig magasfényű akril felületkezelésű frontot állítanak elő, amit élzárnak. Újdonságuk a viszonteladóknak ingyenes színkatalógusuk.

Új termékük az IMPULS festett ajtó matt és fényes felülettel. November 1-től pedig nem csak az előre megadottak szerint, hanem teljesen szabadon lehet méretet választani a fóliás ajtók esetében. A kötött mérettáblázat csak az IMPULS ajtóknál van, azok robottal festési technológiája miatt. Katalógusait az érdeklődőknek ott helyben ki is osztotta.

A NETT FRONT az esemény napján és másnapján leadott megrendelésekre 10% árengedményt adott.

 

Végül a bajai Interno Otthon Design következett. Mészáros Róbert ismertette új eljárásukat. Ez a cég alapvetően grafikai cég, mely a közelmúltban elkezdett gyártani is. Speciális nyomtatóval és a hozzá tartozó gyanta festékkel (védett eljárás) a felületről kidomborodó nyomatot tudnak létrehozni laminált lapon (többnyire a FALCO fehér lapját használják), üvegen és szálcsiszolt rozsdamentes acélra. Speciális katalizátor segítségével lehet a rétegeket úgy egymásra nyomtatni, hogy abból végül struktúra építhető. A szokásos 16 millió szín bármelyike alkalmazható, tehát akár teljesen valósághű fénykép is nyomtatható megfelelő felvétel alapján.

Tulajdonképpen képzőművészeti terméket tudnak előállítani ipari méretben, havi 1.200 m2 kapacitással.

0,4 mm-es éllezárás esetén a kép-táblák úgy tehetők egymás mellé, hogy a toldás nem látható.

Most az ABH-SYSTEM Kft. az egyetlen olyan partnerük, amelynél az üveg és fa (lamináltlap) alapon minden beszerezhető.

A nyomtató-gyanta kikeményedve rideg, ezért először méretre kell szabni, majd éllezárni és furatolni, ez után jöhet a nyomtatás. 200 C-fokig bírja a hőt, beltéren 5 év az UV állóság, kültérre nem való. A nitrohígitót, a zsíroldókat nem bírja. Minden ügyfél grafikáját elmentik, így az adott alkatrés akár évek múlva is pótolható. Most max. 5 cm, később majd 10 cm vastag lehet amire nyomtatni kell. Hamarosan az üveg-fa kombinációs lap lesz az újdonságuk. Csak síkban nyomtatnak, térgörbe felületre nem lehet. A nyomtató anyag merevsége miatt munkalapra nyilván nincs értelme az ilyen nyomatnak. Szinte mindent lehet nyomtatni, kivéve fémes hatást, illetve tükörre sem lehet.

Aszerint, hogy hány rétegben kell a nyomatot létrehozni 20 és 60 e Ft/m2 között van a nyomtatás ára, legalább 1 m2-t ki kell fizetni és 15x20 cm a legkisebb nyomtatható méret, a max táblaméret 250x130 cm.

Honlapjukon sok minta látható, illetve számos további lehetőség is szóba jöhet, melyeknél mindig tisztázni kell a képanyaghoz kötődő szerzői jogokat. Érdemes a nyomatokat kézbe venni, hiszen így neten a képről nem biztos, hogy érzékelhető, jobb személyesen ismerkedni e szolgáltatás lehetőségeivel.

 

Az előadásokat követően a részt vevők még konzultáltak az őket érdeklő külön kérdésekről. Sikeres eseményt sikerült szerveznie az ABH-SYSTEM Kft-nek.

 

Néhány fénykép az eseményről. (Rákattintva érhetőek el.)

 

Az esemény alapján szöveg és fotó: Mőcsényi Miklós

Kapcsolódó:

 

Meghívó - ABH - Szakmai Reggeli - november 24. FATÁJ 2016. 11. 18.

Fakereskedők a számok tükrében - 2015. FATÁJ 2016-07-13

Bútorlap forgalmazás infografikán - ABH-System Kft. FATÁJ 2016-03-03

Fakereskedők a számok tükrében - 2014. FATÁJ 2015-12-04

Új telephelyen az ABH-System Kft. FATÁJ 2013-02-07

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.