FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2016-10-21

Ronaldinho is népszerűsíti az új magyar sporteszközt

A világbajnok brazil futballista egy új magyar sportágat, sporteszközt, a Teqballt jött népszerűsíteni Budapestre! Ronaldinho háromnapos magyarországi tartózkodása alatt a Teqball reklámfilmjének forgatásán és egy bemutatkozó sajtótájékoztatón is részt vett!

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A Teqball két megálmodója, Huszár Viktor műszaki és Borsányi Gábor kreatív ötletgazda már eddig is számos rangos, neves hazai és külföldi futballistát győzött meg és állított a száz százalékig magyar innováció mellé. A szakmai támogatók névsora, most egy olyan világklasszissal bővült, mint Ronaldinho.

 

Az egyre népszerűbb és sikeresebb Teqball egy futballalapú új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére!

 

A Teqball a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus, sőt, az eszközt sem lehet megérinteni a játék közben, ebből adódóan a sérülésveszély kockázata nagyon alacsony.

 

A Teqball asztalt hosszú évek matematikai és fizikai számításai után, gyakorlati tesztelések során véglegesítették az ötletgazdák. Kialakításánál fontos szempont volt, hogy a labda minden esetben kipattanjon a játékosok felé. Egy Teq mérkőzés vagy edzés során, 2 - 3 másodpercenként labdába kell érnünk, melynek köszönhetően, rövid idő alatt nagyon magas érintésszám érhető el, ami nagymértékben javítja a játékosok labdabiztosságát.

 

A Teqball nem versenytársa a futballnak, éppen ellenkezőleg! Használata magabiztosabbá teszi a játékost, tökéletesíti a levegő-levegő játékot és fejleszti a döntéshozatali képességet is. Továbbá segíti azt is, hogy az úgynevezett "első érintés" tökéletesebbé váljon, ami a mai gyors játékstílushoz elengedhetetlen.


Huszár Viktor, Borsányi Gábor

A Teqballt ketten, négyen vagy akár egyedi szabályokat alkalmazva többen is játszhatják.

Borsányi Gábor, a Teqball alapítója, kreatív ötletgazdája elmondta: "Célunk a sport általi értékteremtés, hiszen a futball, ami ennek a forradalmi újításnak az alapja a világ minden táján egyetemesen, a sport örömét jelenti. Mikor alapítótársaimmal és a Teqball csapattal átgondoltuk, hogy ki lenne az a világklasszis labdarúgó, aki nagypályás játékával azt a technikás focit képviseli, amit mi a Teqball asztallal, egyöntetűen Ronaldinhora gondoltunk. Az, hogy személyesen is eljött hozzánk bizonyítja, hogy Ő is hasonlóképpen gondolja ezt és a jövőben közös együttműködésben juttatjuk el ezt a fantasztikus játékot a világ minden tájára."

 

Ronaldinho a sajtótájékoztatón látványos bemutatóval szemléltette, hogy az élvezetes játék mellett, milyen készségeket képes fejleszteni az új sporteszköz, a Teqball. A világklasszis labdarúgó is rendelkezik már egy ilyen asztallal. A sajtótájékoztatón, a hetvenszeres magyar válogatott Nyilasi Tibor illetve a sportért felelős államtitkár, Dr. Szabó Tünde is elismerően beszélt az asztalról.

 

Ronaldinho a háromnapos magyarországi tartózkodása után a Teqball és a sporteszközbe befektető Docler cégcsoport luxemburgi irodájába utazik, hogy ott is népszerűsítse ezt a magyar találmányt.

A Docler csoport a kezdetek óta pénzügyi befektetője és nemzetközi üzleti támogatója a Teqball-nak. Gattyán György a Teqball társalapítója valamint a Dolcer alapító-tulajdonosa azt mondta: "kiemelkedő magyarországi CSR tevékenységünknek köszönhetően évekig voltunk a Műszaki Egyetem Futsal csapatának a főszponzora. Huszár Viktor akkori elnökkel és a Teqball ötletével is a hosszú távú együttműködésünk révén ismerkedtünk meg. A kezdetektől izgalmasnak találom ezt a hazai fejlesztést, bízom a Teqball világraszóló sikerében. A magyar innováció révén nem csak egy új sporteszközt kaphat a világ, hanem reményeink szerint hamarosan egy olimpiai sportágat is! A Docler és a Teqball közös célja, hogy 2024-ben, egy esetleg Budapesten megrendezésre kerülő olimpián a Teqball már önálló sportágként, versenyszámként mutatkozhasson be! A Teqball csapatával való hosszú távú együttműködésünk nem csak egy üzleti befektetés. A magyar fiatalokban, a magyar innovációban, a magyar sikerben való megkérdőjelezhetetlen bizalom is egyben! - tette hozzá Gattyán György üzletember.

 

A sajtótájékoztatón a Teqball illetve a Docler képviselője, Fürjes Balázzsal, a 2024-es budapesti olimpiai mozgalom vezetőjével leleplezett egy egyedi gyártású, 2024-es Teqball asztalt. A Teqball és a Docler elkötelezett híve a magyar rendezésű ötkarikás játékoknak!

 

A Teqball büszke magyar gyökereire, így nem csak olyan hazai intézményekkel dolgozott együtt a fejlesztésen mint pl a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, de több magyar alvállalkozóval és beszállítóval is dolgozik, így több magyar cég is részt vesz a fejlesztésben (a beszállítók és alvállalkozók pontos kiléte üzleti titok).

 

Az asztal fém lábszerkezettel, illetve HPL, laminált asztallappal kerül legyártásra, továbbá a játék igényeinek megfelelően plexiből készítjük el a hálót.

 

Forrás: Teqball

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.