FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2016-10-19

Megnyílt a 20. Praktiker

Budapesten, a Váci úton nyitotta meg 20. magyarországi áruházát a Praktiker, egy korábbi barkácsáruház helyén. Az új üzletegység közel 80 embernek ad munkahelyet, és 12.000 négyzetméteres. A Praktiker további üzletek nyitását tervezi a közeljövőben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A legnagyobb magyarországi áruházát nyitotta meg a Praktiker Budapesten. A 12.000 négyzetméteres üzletegység a Váci úton, egy korábbi barkácsáruház helyén nyílt meg. A Praktiker hosszú távú szerződést kötött az épület bérlésére az ingatlan tulajdonosával, így a barkácslánc a IV. kerületi lakosság kiszámítható és stabil partnere lesz. A Praktiker induló, sok százmilliós árukészlete lehetővé teszi, hogy a barkácslánc megszokott szortimentje mellett nagy hangsúlyt kapjanak benne a kertészeti termékek, valamint az építőanyagok, amelyhez önálló árukiadó kapu is kapcsolódik. Az új, modern arculatú áruházban külön webshop pult is helyet kapott, ahol az online rendelt termékeket vehetik át a vásárlók. A Praktiker legújabb üzletegységében a látogatók számára ingyenes wifi elérést is lehetővé tettek, amihez a közeljövőben egy ún. geolokációs mobilalkalmazás is párosul, segítve az áruházban a könnyebb eligazodást, és a termékinformációk ellenőrzését.

 

- Az ingatlanpiac fellendülésével jobban teljesít a kereskedelem, jóval többet vásárol a lakosság, mint korábban. Ez indokolja, hogy a Praktiker, az új tulajdonosával a háta mögött, Budapesten kezdi meg az expanziót - mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta: a Praktiker választása azért esett a Váci úti épületre, mert a XV. és a III. kerületben vannak Praktiker üzletek, a IV. kerület és vonzáskörzete "fehér folt" volt eddig. Az új áruház közel 80 munkahelyet teremtett (a jelenlegi alkalmazozzi létszám: 1249 fő).


fotó: pr - balról jobbra: Németh Gyula a Pratiker Kft. értékesítési igazgatóhelyettese, Veres Tibor a Wallis Asset Management Zrt. elnöke, Karl-Heinz Keth a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója, Németh Róbert az új budapesti Praktiker áruház vezetője

2015-ben az elmúlt hat év legjobb eredményét érte el a Praktiker, pozitívba fordult a cég mérlege. A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt. lett, amelynek a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok (13 saját áruház) és a márkanév is a tulajdonába került. A Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója kisebbségi tulajdonosként vesz részt a vállalat operatív irányításában. Az új tulajdonosok május végén, közös sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy tovább fog terjeszkedni a Praktiker a hazai piacon.

 

Forrás: épülettár

Kapcsolódó FATÁJ írás:

Sok év után újra pozitív eredmény a hazai barkácsláncoknál (2016-06-16)

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.