FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-10-19

Egyetemen oktatják és bíróságon folytatják a keleti lápibagoly lepke pert

A Debreceni Járásbíróság 2016. november 15., 17. és 18. napján 8:30-tól egész napos tárgyalást tart "lepkeper" ügyben. Dr. Zeke László ügyvéd pedig november 7-én és 14-én a debreceni Egyetem joghallgatóinak tart ismertető előadást a "lepkeper"-ről.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Erdész körökben közismert, hogy megnyerte a lepkepert a másfél milliárdra perelt kokadi gazda, Gabnai Ernő. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a Debreceni Egyetem Jogi Karának hallgatói részére tananyag lett a "lepkeper".

 


 

Erdészeti - természetvédelmi - jogi továbbképzés

 

 A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség kezdeményezésére a Debreceni Járásbíróság 2016. november 15., 17. és 18. napján 8:30-tól egész napos tárgyalást  tart Debrecenben az Arany János u. 25-31 sz. alatti 5 sz. tárgyalóban.

Javasolt érdeklődőként azoknak, akik érintettek a mezőgazdálkodást, erdőgazdálkodást érintő természetvédelmi szabályozás, korlátozás útvesztőiben, valamint szeretnének megismerkedni a keleti lápibagoly lepke és más védett fajok életmódjával, megjelenésével vagy eltűnésével.

Forrás: Gabnai Ernő tájékoztatása

Ugyanerről dr. Zeke László (Gabnai Ernő védő ügyvéde) pedig így ír FB oldalán:

 

Az a megtiszteltetés ért, hogy felkérést kaptam a Debreceni Egyetemtől arra, hogy tartsak előadást a lepke-perről érdeklődő joghallgatóknak. A két előadás (november 7. és 14. napja) egy héttel, illetve egy nappal előzi meg a lepke-per büntetőeljárását, ami november 15-én kezdődik és még azon a héten folytatódik (november 17., 18.) három egész napos tárgyalással.

Így egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy joghallgatók egy összetett jogvita büntetőperét úgy nézhessék végig a hallgatóság soraiban, hogy annak minden előzményét mélyreható részletességgel megismerik. Szó lesz a másfél milliárdos megnyert kártérítési perről, az egyre emelkedő közigazgatási bírságokról, majd a megnyert közigazgatási perről, a megszűnt, majd újraéledt büntetőeljárásról, a perköltséggel kapcsolatos alkotmánybírósági eljárásról, a bíróság elleni végrehajtási eljárásról, a velem, mint ügyvéddel szemben a rendőrség által kezdeményezett sikertelen kamarai fegyelmi eljárásról, a rendőrség szakértőjével szemben általam indított, becsületsértéssel kapcsolatos büntető és polgári eljárásokról, pertaktikáról és mindarról, amit a kedves joghallgatók kérdeznek.

 

A november 15-18. közötti 3 napos tárgyalás dr. Zeke Ügyvédi iroda által létrehozott FB eseményoldala is érdekes olvasmány.

 

 

Fotó forrása: hnp.hu

 

Kapcsolódó:

 

Megnyerte a lepkepert a másfél milliárdra perelt kokadi gazda FATÁJ 2014-11-18 A cikk vége:

Az ítélet nem jogerős, a felek az ítélet átvétele után, 15 napon belül fellebbezhetnek.

Megnyerte a lepkepert a másfél milliárdra perelt kokadi gazda 24.hu 2016. 06. 03. A cikk vége:

A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla 2015 márciusában felfüggesztette az eljárást, mert a perköltség viselésének szabályait, miszerint: "Ha a perköltség megfizetésére az államot kötelezték, (.) az ellenfél javára megítélt perköltséget az ügyben első fokon eljárt bíróság székhelye szerint illetékes bíróság gazdasági hivatal fizeti meg a jogosultnak" - alkotmánysértőnek találta, ezért az Alkotmánybírósághoz fordult.

Az Alkotmánybíróság 2016 májusában közzétette álláspontját: a perköltség viselésének szabályai nem alkotmánysértők, vagyis a 381 ezer forint fellebbezési költség a Debreceni Törvényszéket, az egymillió 140 ezer forint fellebbezési illeték pedig az államot terheli.

A Debreceni Ítélőtábla mindezek után hozta meg érdemi döntését: az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyó határozat jogerős.

 

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.