FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2016-10-19

Gyászhír - Kubinszky Mihály [89]

Nyolcvankilencedik életévében elhunyt Professzor dr. Kubinszky Mihály, Sopron város díszpolgára, Ybl Miklós-díjas építész, egyetemi tanár, szakíró, a városszépítő egyesület korábbi elnöke.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Kubinszky Mihály. Fotó: sopronmedia.hu - Pluzsik Tamás

Dr. Kubinszky Mihály 1927. szeptember 17-én született Sopronban. Jeles építész szakíró, építésztörténet kutató, városunk hűséges polgára, a bencés gimnáziumokban végzett tanulmányai után 1950-ben szerzett építészmérnöki oklevelet a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1950 és 1957 között a Soproni Magasépítő Vállalatnál, majd a jogutód Győr Megyei Állami Építőipari Vállalatnál építésvezető, ahol fontos épületek, épületegyüttesek kivitelezési munkáit szervezte és irányította.

 

Munkáihoz sorolható többek között a Soproni Asztalosárugyár, a Petőházi Cukorgyár, a Fertődi laktanya építése és a soproni Hunyadi János Általános Iskola újjáépítése is. Diplomája megszerzése után közel 15 évig dolgozott együtt Rados Jenő professzorral a Fertődi Eszterházy-kastély felújításán. Ezt követően 38 évet töltött oktató- és kutatómunkával a mai Nyugat-Magyarországi Egyetemen és annak jogelőd intézményeiben, ahol 1976 és 1995 között az Építéstani Tanszéket vezette - olvasható a város hivatalos internetes oldalán, a sopronmedia.hu-n.

 

1974-ben "A századforduló építészelmélete" című akadémiai doktori értekezésével elnyerte a műszaki tudomány doktora tudományos fokoztatot. 1996-ban a Nyugat-Magyarországi Egyetem "Professor Emeritus" címet adományozott az elismert szaktekintélynek. 1998-ban nemzetközileg elismert munkássága, széleskörű szakirodalmi és közéleti tevékenysége, mérnök generációk mérnökké válásában végzett magas színvonalú oktató munkássága, a Soproni Egyetem szakmai, tudományos és nemzetközi elismertetésében szerzett kiemelkedő érdemei, egész életműve elismeréseként a Soproni Egyetem tiszteletbeli doktorrá avatta.

 

Dr. Kubinszky Mihály tevékenységével nem csak magának az építész szakmának és egyetemünknek, hanem városunknak is jó hírnevet, elismertséget szerzett. Sopron Megyei Jogú Város 2002-ben elismerése jeleként "Sopron Város Díszpolgára" címmel tüntette ki - zárul az írás.

Forrás: kisalföld

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.