FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-10-06

Budakeszi Vadaspark - "Testközelben" a természettel

A Budakeszi Vadaspark 1979-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Alapítója a Pilisi Parkerdő Zrt. jogelődje, és célja, hogy természetes élőhelyükön mutassa be 60 faj 200 egyedét, az Európában őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatvilágot.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A Budakeszi Vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a kis- és nagykorú látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. Az alapításkor kitűzött célt mindvégig szem előtt tartva a Budakeszi Vadaspark az elmúlt évtizedben gyökeres változásokon ment keresztül: mára, szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű, vonzó, sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási centrummá nőtte ki magát.

 

A Budakeszi Vadaspark bejárata

 

A vadaspark az elmúlt egy évtizedben gyökeres változáson ment keresztül; mára szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű, vonzó, sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási centrummá nőtte ki magát. 2015. májusában vehette birtokba a "kisközönség" a Makk Kuckó tematikus játszóteret, amely egyedülálló módon mutatja be az erdőt, mint mikrokozmoszt a gyermekeknek (szarvasbogár hinta, cincér hinta, stilizált makk mászóka).

 

Makk kuckó

 

2016. tavaszán a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével létrejött a Budakeszi Kalandpark Tanösvénye, ahol nem csak aktív élménnyel, hanem hasznos tudással is gazdagodnak a kalandpark vendégei. A két tanösvény célja a madárbarát eszközök bemutatása, valamint a fatörzsek és lombkoronák élővilágának megismertetése. A kisebbek a Kalandpark B pályáján haladva megismerkedhetnek Pele Pali történetével, a nagyobbak pedig a D pályán tudhatnak meg rengeteg érdekességet a madarak világából. Így nem csak ügyességüket próbálhatják ki, de játszva tanulhatnak a hazánkban élő madarakról, és fafajtákról is. A két tanösvény összesen 23 madárfajról és 3 hazánkban élő pelefajról nyújt információkat, szemléltetve 8 mesterséges költőládát is.

 

Pele Pali tanösvény

 

2016. júliusában átadott Interaktív Tanösvény érdekesen és izgalmasan kalauzolja körbe a látogatókat a vadasparkban, az állatok kifutói mellett található állomások más és más megoldandó feladatokat és kalandokat kínálnak. A számos játékos fejtörő és kihívás mellett az interaktivitást erősíti még a négy helyen található, úgynevezett Hangos tábla is, amelyekkel a közelben lévő, ám a vadonban ritkán hallható állatok hangjait lehet lejátszani, illetve a nyomsatírozóval ellátott Nyomgyűjtő füzet is, aminek köszönhetően az élmény hazavihetővé válik. Zsírkrétás satírozással kirajzolódik, hogy néz ki többek között egy róka, egy dámszarvas, vagy épp egy vaddisznó nyoma a földön. A füzet minden nyomsatírozóhoz tartozó fajról tartalmaz egy kisebb leírást, egy színezőt és különböző fejtörőket is, nem utolsósorban pedig a kalandozás állomásai is rögzíthetőek benne.

 

Kárpáti hiúz

 

Számos egyéb népszerű programmal várja a vadaspark a látogatókat, többek között megtalálható a programkínálatban a Kisállatsuli, a muflon-, és dámszarvas simogató, a tematikus szakvezetések, éjszakai szakvezetés, erdei iskola, nyári tábor, vagy éppen a különleges születésnapi program is. Így ma már elmondhatjuk, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig minden korosztály számára tartalmas egész napos programot, kikapcsolódást, a játszva tanulás élményét tudja nyújtani a Budakeszi Vadaspark az év minden napján.

 

Szakvezetés

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Kapcsolódó:

 

A Budakeszi Vadaspark egy évig használhatja "Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016" címet. " melyért versenyben volt, és végül a két, megosztott első helyezett (Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont, Pörbölyi Ökoturisztikai Központ) mögött, a harmadik helyen végzett.

 

Az év ökoturisztikai létesítménye 2016 díjazottai FATÁJ 2016-09-28

A Budakeszi Vadasparkot is díjazták az év ökoturisztikai létesítményei között FATÁJ 2016-09-29

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.