FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-06-13

Környezeti nevelés az erdészeti erdei iskolákban

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) Zöld erdőben jártam - Környezeti nevelés a magyar magánerdőkben címmel kommunikációs kampányt indított az idén. E megmozdulás egyik fő eleme a június 8-án megrendezett Magánerdős Juniális Napkoron.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a magyar magánerdő-gazdálkodás negyedszázados története során megérett arra, hogy ne csak a mindennapos erdőgazdálkodási gyakorlat megoldandó problémáival foglalkozzon, hanem - az erdő hármas funkciójából adódóan - az erdő közjóléti, környezeti nevelési szerepére is több figyelmet fordítson. A magánerdő gazdálkodók és tulajdonosok célja egy országos környezetnevelési program, ami megvalósulása esetén a maga nemében teljesen újszerű és első legfontosabb lépése lehet a magyar magánerdők szereplőinek környezettudat-formálásában.

Ugron Ákos Gábor hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás jegyében is fontos minél több fát ültetni és az ezzel kapcsolatos folyamatokkal megismertetni a fiatalokat. Ezt a célt is szolgálják az erdei iskolák. Az erdei iskola programban az állami iskolák hálózatához kapcsolódva magánerdős erdei iskolák is épültek, fejlődnek és látják el sikeresen feladatukat. A fiatal nemzedék erdőtudatának kialakítását és megszilárdítását, az erdők szeretetének, megbecsülésének gondolatát már egészen kiskorban mindennapi gyakorlattá kell tenni.

Román István, agrárszakképzési ügyekért felelős helyettes államtitkár előadásában kiemelte, hogy a társadalmunkat körülvevő világ egyre inkább fontossá teszi a környezeti nevelés szerepét az óvodákban, általános- és középiskolákban, szakképző iskolákban. Bízik továbbá abban, hogy a Nemzeti alaptanterv felülvizsgálata során megerősödik a szerepe a környezeti nevelésnek, melyben az erdei iskoláknak is kiemelt helyet kell betölteni.

Hozzátette, a földművelésügyi tárca fenntartásában működő agrár-szakképző iskolák a Kertészkedés Évében - és azon belül a "Ments meg egy kertet!" programhoz való csatlakozásukkal mutatnak példát a fenntarthatóságra nevelésben.

 

Forrás: FM

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.