FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-06-10

Elindult az OSB gyártás Vásárosnaményban

Elindult a gyártás a 30 milliárd forintos beruházással felépített, a svájci Swiss Krono Grouphoz tartozó Interspan Faipari Kft. új üzemében Vásárosnaményban - közölte a kft. ügyvezetője szerdán.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Dolgozók figyelik a gyártás beindulását az Interspan Faipari Kft. új üzemében, Vásárosnaményban 2016. június 8-án. A 30 milliárd forintos beruházásból felépített gyárban évi 300 ezer köbméter OSB-lapot tudnak gyártani. MTI Fotó: Balázs Attila

Seregi Barnabás elmondta, az egykori - 2011-ben bezárt - faforgácslapgyár területén az építőiparban és csomagolóiparban felhasználható, fából készült OSB-lapok gyártását kezdték el. A faipari üzembe telepített legmodernebb présgép segítségével a jövőben évente 300 ezer köbméter OSB-lapot gyárt le a társaság.

Az új üzem gyártósorán szakemberek jelenlétében szerdán készült el az első termék - tette hozzá az ügyvezető igazgató. Seregi Barnabás tájékoztatása szerint az üzemben 108 munkavállalót foglalkoztatnak.

A termelés beindításához a vásárosnaményi telephelyen rendelkezésre álló gyártó- és feldolgozóegységet használták fel. A korábbi tájékoztatás szerint a gyártáshoz évente félmillió köbméter frissen kitermelt faanyag szükséges, az ehhez szükséges alapanyagot a tervek szerint Magyarország mellett Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából szerzik be.


Kázmér Szilárd (b) és Hendrik Hecht (j), ügyvezető igazgatók "ráharapnak" az első OSB-lap egy darabjára az Interspan Faipari Kft. új üzemében, Vásárosnaményban 2016. június 8-án. A 30 milliárd forintos beruházásból felépített gyárban évi 300 ezer köbméter OSB-lapot tudnak gyártani. MTI Fotó: Balázs Attila

Az Interspan honlapján olvasható információk szerint a luzerni székhelyű Swiss Krono-csoport több mint ötven éve gyárt faipari termékeket, a családi vállalkozás a laminált forgácslap, MDF-lap, OSB-lap, laminált padlóburkoló és dekorlemez-gyártás tekintetében Európa vezető gyártói közé tartozik. A konszern 11 telephellyel rendelkezik, amelyek Svájcban, Németországban, az Egyesült Államokban, Oroszországban, Ukrajnában, Lengyelországban és Franciaországban találhatók.

A vásárosnaményi üzem a Swiss Krono legújabb és legmodernebb OSB-gyára, az itt készült termékeket nagyrészt külföldön értékesíti majd a társaság.

Forrás: MTI

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.