FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-06-06

A STIHL Csoport 90, a STIHL Kft. 25 éves évfordulóját ünnepelte

2016-ban ünnepeli a motorfűrészeiről híres hazai STIHL Kft. 25. és a nemzetközi STIHL Csoport 90. születésnapját. Hajókirándulásra hívta a cég partnereit ebből az alkalomból.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A kettős ünnep alkalmából a STIHL Kft meghívta partnereit dunai hajókirándulásra, amihez a König Ludwig hajót díszítették fel. A kirándulás előtt a Budapest Mariott szállodában volt a találkozó, ahonnét a vendégek hajóra szálltak. A hajón Bakon Gábor, a STIHL Kft. ügyvezető igazgatója fogadta a vendégeket, majd a hajón köszöntötte a Stihl család tagjait Hans Peter Stihlt és fiát Nikolas Stihlt és a vendégsereget.

 

 

A hajókirándulás 72 fényképe itt tekinthető meg, az alábbi képre kattintva.

 

 

Idén ünnepeli a láncfűrészeiről híres STIHL Csoport a 90. és a hazai STIHL Kft. a 25. születésnapját. A cég 5 földrészen, 36 leányvállalatán, 120 importőrén és 40 000 szakkereskedésen keresztül 160 országban van jelen és 14 200 embernek ad munkát. A vállalatcsoport 2015-ös árbevétele meghaladta a 3,2 milliárd eurót. Hazai leányvállalata, az STIHL Kft. 2015-ben 6 milliárd forint feletti forgalmat ért el, eredménye meghaladta az 500 millió forintot, kereskedelmi hálózata több mint 300 értékesítési helyén mintegy 800 alkalmazottnak biztosít munkahelyet.

Magyarok a világ favágóinak élmezőnyében
Az "igazi extrém sportnak" is nevezett sportfavágás több száz éves múltra tekint vissza. A STIHL által 1985-ben elindított Timbersports versenysorozat célja a hagyományos erdei munka során használt kézi eszközök és módszerek bemutatása. A STIHL Timbersports a világ egyik legszórakoztatóbb versenysorozata: a helyszíneken alkalmanként több ezer ember szurkol, a televíziós közvetítéseknek köszönhetően pedig több tíz millióan láthatják az erőatléták küzdelmét, ahol fejszével, kézi- és motorfűrésszel hajtanak végre feladatokat. A legjobbak közé az új-zélandiak, az ausztrálok, a németek, a franciák, a kanadaiak, a csehek tartoznak, és bár nem vagyunk favágó nagyhatalom, minden évben számolni kell a magyarokkal is.

A magyar STIHL Kft. 1991. júniusában alakult az első kelet-európai társaságként a cég kereskedelmi leányvállalatainak sorában. A vállalat hamar a STIHL Csoport stabil és eredményes részévé vált: a cég 5 éves működés után elérte az 1 milliárd Ft-os forgalmat, 2001-ben pedig már 3 milliárd forintra rúgott az árbevétele. Ugyanebben az évben egy 3620 négyzetméteres új raktár- és irodakomplexumba költözött. 2015-ben forgalma meghaladta a 6 milliárd Ft-ot, amely elsősorban a Magyarországon egyedülálló kereskedelmi struktúrának köszönhető, hiszen kizárólag dedikált szakkereskedői hálózaton keresztül értékesít a cég.

 "A következő időszakban is a STIHL termékek stabil piaci jelenlétének és a cég töretlen fejlődési ütemének biztosítására törekszünk. Továbbra is kizárólag szakkereskedéseinken keresztül értékesítünk, így elsődleges feladatunknak tartjuk a jelenlegi megbízható, magas színvonalú partnerhálózat és szakmai kapcsolatok fenntartását, fejlesztését." - mondta el Bakon Gábor, a STIHL Kft. ügyvezetője.

 

A STIHL fejlődéstörténetét mutatja a fenti rajz, melyre kattintva az nagyítható.

 

Az 1926-ban alapított nemzetközi anyacég 1929-ben kezdte el gyártani a fakitermelés eddigi legfontosabb innovációjaként számon tartott zászlóshajó termékét, a láncfűrészt. Mivel a fakitermelést a világ egyik legveszélyesebb munkájaként tartják számon, így ennek a tevékenységnek a biztonságosabbá tételéhez a STIHL termékfejlesztései jelentős mértékben járulnak hozzá.

1959-ben érkezett el a következő nagy áttörés, amikor a cég bemutatta az ikonikus STIHL Contra motorfűrészt, amely forradalmasította az erdei munkát. Az ezt követő 20 évben számos újítás került a piacra: az erdőgazdálkodási gépek mellett megjelentek a kert- és gyepápolási, építőipari, valamint a tisztítógépek is. Mára a STIHL Csoport több mint 2000 szabadalommal és szabadalmi bejelentéssel rendelkezik világszerte. A németországi központ fejlesztési osztályán közel 500 munkatárs dolgozik. Napjainkra mintegy 2000 féle géptípus (és változat) elérhető benzinüzemű motorral, hálózati áramról vagy akár akkumulátorral működő elektromos erőforrással szerelve a profi és az alkalmi felhasználók számára egyaránt.

 "2015-ben a STIHL Csoport ismét forgalmi rekordot ért el 3,25 milliárd eurós árbevételével, a 2014-es forgalmi adatot 8,9%-kal meghaladva. A STIHL Csoport idén 235 millió euro összegű befektetést eszközölt, ami a cég történetének eddigi legmagasabb beruházása volt. Így ismét büszkén mondhatjuk, hogy a STIHL egy újabb sikeres évet tudhat magáénak. " - mondta el Dr. Bertram Kandziora, a STIHL Csoport Igazgató Tanácsának elnöke.

Aki részletesebben érdeklődik, érdemes elolvasnia ezt a háttéranyagot, illetve a 25 éves évfordulóra és általában a bemutatkozáshoz készített anyagokat.

 

A STIHL Csoportról:
A STIHL Csoportba 36 leányvállalat, 120 importőr tartozik bele. A STIHL termékek autentikus forgalmazásáról mintegy 40000 szervizszolgáltatást nyújtó szakkereskedés felel. A STIHL az egész világot átölelő, nemzetközi gyártási és forgalmazási hálózatot tart fenn a széles körű szolgáltatások és az ügyfelek elérhetősége érdekében. A cégcsoport több mint 14200 munkavállalónak nyújt munkalehetőséget világszerte.

A németországi Waiblingen-Neustadtban találhatóközpont mellett folyamatosan bővült a gyártókapacitás, mára 8 helyen: Braziliában, USA-ban, Svájcban, Kínában és Ausztriában, Japánban és a Fülöp-szigeteken is találunk STIHL gyárat.  Az 1981-ben alapított ausztriai székhelyű, külön gyárral rendelkező VIKING márka - mely 1992-ben került 100%-ban a STIHL tulajdonába - fókuszában a kertápolási gépek állnak.

A cégcsoport a mai napig megmaradt az alapító leszármazottjainak tulajdonában. Nagysága ellenére megőrizte családi jellegét - ugyan az operatív irányítást egy 5 fős igazgatóság végzi - de a családtagok még mindig felügyelőbizottsági szerepet töltenek be a cégnél. A vállalatcsoport erőssége továbbra is az alapértékeikben rejlik: kiváló minőségű terméket kínál, amihez ugyanilyen magas színvonalú kereskedői tanácsadást, üzembe helyezést és kizárólag szakkereskedői szervizszolgáltatás párosít vevőorientált magatartással. Ezen értékeket megtartva vált képessé a sikerek kivívására és maradhatott meg kulcsszereplő pozícióban.

Forrás: STIHL Kft.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.