FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-03-16

Vadgazdálkodás konf., ..., Vércsapa verseny

A hazaivadász 101. adása az ECHO TV-ben: | A vadgazdálkodás időszerű kérdései FEHOVA konferencia | Hohe Jagd & Fischerei - Salzburg | VADÁSZTEA Percek: Fejes László | Nehezített Vércsapa Verseny Lovasberényben

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

"A vadgazdálkodás időszerű kérdései" FEHOVA konferencia

A FEHOVA számos szakmai programja közül kiemelkedett "A vadgazdálkodás időszerű kérdései" című konferencia, melynek megnyitóját a Földművelésügyi Minisztérium részéről Dr. Bitay Márton Örs államtitkár, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részéről Győrffy Balázs elnök, az Országos Magyar Vadászkamara részéről pedig Dr. Jámbor László elnök tartotta meg. Az előadásokban elsősorban a törvénnyel kapcsolatos időszerű kérdéseket vitatták meg:

Miért növekszik a nagyvadállomány és mi a teendő? - Prof. Dr. Csányi Sándor (igazgató, SZIE VadVilág Megőrzési Intézet, Gödöllő)

A vadállomány hasznosítása Somogy megyében. - Dr. Varga Gyula (Országos Magyar Vadászkamara Vadgazdálkodási Bizottság tagja)

Az apróvad gazdálkodás kihívásai a változó mezőgazdasági környezetben. - Dr. Szemethy László (egyetemi docens, SZIE VadVilág Megőrzési Intézet, Gödöllő)

A "zöldítés" - avagy az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás bemutatása. - Palakovics Szilvia (szakértő, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)

Agrár - erdészeti rendszerek a vadgazdálkodás szolgálatában. - Dr. Somogyvári Vilmos (szakértő, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)

 

(6:56)

 

"Hohe Jagd & Fischerei" - Salzburg

A HAZAI VADÁSZ stábja ellátogatott a 28. alkalommal megrendezésre került salzburgi "Hohe Jagd & Fischerei" fegyver, horgász, erdész kiállításra, amely az Alpok - Adria - Duna régió egyik legnagyobb szakmai kiállítása. Több, mint 550 hazai és nemzetközi kiállító jelent meg 39.000 látogató előtt, bemutatva a legújabb trendeket, termékeket, szolgáltatásokat. A Földművelésügyi Minisztérium standjánál nagy volt az érdeklődés a magyar vadgazdálkodás iránt, sok visszajáró vendégvadász kereste fel a standot érdeklődve a jövő évi lehetőségekről. Az állami erdőgazdaságokon kívül számos magyar magán kiállító is képviseltette magát.

 

(3:26)

 

VADÁSZTEA Percek: Fejes Lászlóval, a Jótékonysági Vadászat ötletgazdájával

A VADÁSZTEA Percek március havi vendége Fejes László volt, aki a Jótékonysági Vadászat ötletgazdája.  2013. december 27-én, a Nádor Vadásztársaság területén, Nádasdladányban került sor az első Jótékonysági Vadászatra, melyet azóta évente, ugyanezen a napon rendeznek meg. A 2015 december 27-i rendezvényen befolyt összegbőlFejér Megye Gyermekeiért Alapítvány részére inkubátor felé helyezhető kék fény lámpát vásároltak. A készülék funkciója: sárgaságban szenvedő kora- és újszülött kisbabák kék fény kezelése a sárgaság gyors csökkentésére."Harmadik alkalommal tartjuk meg a jótékonysági vadászatunkat. Fejes László vadásztársunk érdeme, hogy a bevételből a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványt támogatjuk. Ő hozott ide bennünket és elfogadtuk az ötletét, mert valóban támogatandó és nemes célt szolgál. A vadászataink nagy lelkesedéssel vesznek részt a vadászatokon, sőt most már ott tartunk, hogy baleset megelőzés szempontból korlátozni kell a résztvevők létszámát, mert nem tudunk annyit fogadni, amennyi jelentkezőnk van. Meg kell találnunk a módját, hogy ne kelljen senkit elutasítani, és fogadni tudjunk mindenkit, aki ezt a nemes célt szolgálni akarja." - Fűrész Attila elnök, OMVK Fejér megyei Területi Szervezete.

 

(5:00)

 

Nehezített Vércsapa Verseny Lovasberényben

Február 20-án már negyedik alkalommal rendezte meg az OMVK Fejér megyei Területi Szervezete a Nehezített Vércsapa Versenyt a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Lovasberényi Erdészetének területén, a Fehér-tanya vadászháznál. A verseny menetét Pomázi Ágoston vezetőbíró ismertette a versenyzőkkel. Azok a kutyák, amelyek a csapamunkát sikeresen teljesítették, vadászati alkalmassági vizsga utánkereső VAV igazolványt is kaptak. A csapát előző nap esőben fektették, ezért nem csapacipővel fektettek, hanem a vér mellett szarvasláb boncalékot húztak. A munkát az egyes csapával kezdték és 5 perc differenciával indultak meg a másodikon. A versenyzők kihúzták a számokat, majd a csapa kidolgozására maximum egy óra állt rendelkezésre a szabályzat szerint. A szervezők nagy örömére szolgált, hogy különböző fajta vadászkutyákkal találkozhattak ezen a versenyen, amely ritkán szokott előfordulni.

 

(8:00)

Forrás: hazaivadasz.hu

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.