FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-01-19

Falco-beruházás a leginkább támogatottak között

A 2007-2013-as uniós ciklus zárásához közeledve a Portfolio elkészítette azt a listát, amely a tíz legnagyobb gazdaságfejlesztési (GOP) és közép-magyarországi (KMOP) EU-s projektet tartalmazza. Ezekre a beruházásokra közel 120 milliárd forint uniós támogatás ment el. Az előbbiek között egy szombathelyi Falco-beruházás is szerepel.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A húsz projekt összköltsége 118,15 milliárd forint. Ugyanakkor a lap hozzáteszi, hogy a hivatalos pályázati oldalon rengeteg olyan pályázat található, ahol nem volt feltüntetve az elnyert összeg, így csak azokat a projekteket vették figyelembe az adatbázis elkészítésénél, amelyeknél a megítélt támogatást feltüntették.

A GOP-ban a legtöbb uniós támogatást a szegedi ELI lézerkutató központ kapta, hiszen közel 37 milliárd forintról beszélhetünk. (Így ez az összeg vezeti a húszas listát is, hiszen a KMOP-lista első helyén álló beruházás "csak" kicsivel kevesebb, mint 12 milliárd forint.)

A konvergencia régióbeli tíz legnagyobb megvalósult projektet az alábbi táblázat foglalja össze. Kiderül belőle, hogy az egyes projektekre mennyi uniós támogatás ment el (magyar önrésszel együtt). 

 

 

Projektleírás: A FALCO Zrt. préstechnológiájának korszerűsítésére irányuló komplex fejlesztés - 2 milliárd forint

A beruházás során az eddigi szakaszos etázspréses gyártástechnológiát felváltja egy modern úgynevezett ContiRollR folyamatos préstechnológia. A bevezetésre kerülő technológia jellemzője, hogy az új sor 6,5 mm-től - 46 mm vastagságig minden lapméretet képes lesz gyártani, ezzel a vállalat le tudja küzdeni jelenlegi piaci hátrányát.

A folyamatos présnél az anyag és energia folyamatokat számítógépes rendszer irányítja a jelenleginél sokkal hatékonyabban, így fajlagos anyag és energia megtakarítás érhető el. A folyamatos prés a natúr forgácslap felületét sokkal egyenletesebben tudja kialakítani, így a felület lecsiszolása kisebb mértékben szükséges. A folyamatos prés által előállított termék sokkal jobb minőségű lesz. Így ezek után saját gyártásból tudja előállítani a vállalkozás a 2012-ben megvalósított (EU támogatást is kapott) tükörfényű laminált lap gyártásához szükséges forgácslap alapanyagot, amely jelenleg csak importból fedezhető minőségi elvárások miatt.

Az új folyamatos préssel a vállalat képes lesz kiváltani az alapanyagimportot, ezzel csökken a kitettsége és növelni tudja az értékesítések volumenét is.

A fejlesztés eredményeként 12 teljes munkaidős új munkahely jön létre, melyből 2 szellemi foglalkozású, 10 pedig fizikai foglalkozású lesz majd. Bár a gyártás már februárban teljes ütemben elindul a projekt várhatóan 2014 júniusában zárul majd le. (FATÁJ beszámoló a hivatalos átadóról).

 

Ha a második listára is kíváncsi, itt böngészheti.

Ha az is érdekli, hogy az elmúlt uniós költségvetési ciklusban melyik megye mennyi uniós támogatáshoz jutott, akkor ide kattintson

Forrás: portfolio

FATÁJ kiegésztés:

A FALCO Zrt. utolsó 5 lezárt gazdasági évének főbb mutatói itt láthatók.

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.