FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-10-13

Kálmán István BKIK Aranygyűrűt kapott munkásságáért

A BKIK alapítása 165. évfordulója alkalmából a Parlament felsőházi termében szervezett ünnepi közgyűlésén vehette át Kálmán István az Aranygyűrűt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Megalapítása 165. évfordulója alkalmából 2015. október 8-án ünnepi küldöttgyűlést szervezett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A jubileumi év programsorozatát a hagyományos Kamarai Napok záróeseménye, a BKIK Ünnepi Küldöttgyűlése zárja a Parlament Felsőházi Üléstermében. Az eseménnyel tiszteleg a BKIK a régmúlt idők vállalkozó szellemű polgárai, iparosai, kereskedői és bankárai előtt, akik 1850-ben megalapították az első Pesti Kereskedelmi Kamarát.

 

 

Az ünnepi küldöttgyűlésen felszólalt Rogán Antal, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke, dr. Parragh László, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamra elnöke, dr. Zlatan Fröhlich, a Zágrábi Gazdasági Kamara elnöke és Tóth Imre, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tiszteletbeli elnöke.

 

Az évforduló alkalmából a BKIK számos kitüntetést adományozott.

- A gazdasági életben és a főváros fejlesztésében elért eredményeik elismeréseként Főváros Gazdaságáért díjjal ismerték el a magyar gazdasági élet három nagy múltú, meghatározó súlyú szereplőjét: a Magyar Építő Zrt-t, az MKB Zrt-t és a BÁV Zrt-t.

- Emellett három Életmű Díjat és

- öt Aranygyűrűt is átvehettek a Parlamentben azok, akik az elmúlt években és évtizedben a legtöbbet tették a főváros gazdaságának fejlődéséért, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara eredményes működéséért.

 

 

Az öt aranygyűrű egyikét Kálmán István kapta a fa és bútoriparban végzett eredményes munkájáért, valamint a Kamara és a faipar gyümölcsöző jó kapcsolatának kiépítéséért illetve ápolásáért. Kálmán István az idén már 102 éves, negyedik generációs Kálmán Kft. résztulajdonosa, ügyvezető igazgatója, A '90-es években az Országos Asztalos és Faipari Szövetség (OAFSZ) Budapesti és Pest Megyei Területi Szervezetének elnöke, majd a Magyar Faipari Egyesület (MAFE) elnöke volt, majd a MAFE-MBFSZ egyesülése után a Magyar Bútor és Faipari Szövetség (MBFSZ) elnöke volt. Mindeközben és ma is a BKIK Fa- és Építő-Kisipari Osztály elnöke, a BKIK Mestervizsga Bizottság elnöke.

 

 

BKIK / Kézműipari Tagozat / XI. Fa- és Építő-kisipari Osztály tagjai mindazon mikro-, kis- és középvállalkozások melyek a fa- és bútoripar valamint az építőipar területén tevékenykednek. Az osztály kb. 75 céget fog át. A szakmai szervezetekkel (MBFSZ, OAFSZ, ÉVOSZ ) szoros együttműködésben mindent megtesz, hogy e szakterület megfelelő színvonalon és intenzitással képviselve legyen a magyar gazdasági életben. Az osztály szakterülete: a faiparban a bútor és épületasztalos, a kárpitos, a faesztergályos, a faszobrász, az intarziakészítő, a bognár, a hordógyártó stb; az építőiparban pedig a kőműves, a burkoló, a kőfaragó, az ács-állványozó stb. mesterségek vállalkozásai.

Forrás: BKIK, Kálmán Kft, kamaraonline.hu,

Kapcsolódó:

 

Centenáriumát ünnepelte a Kálmán Bútoripari Kft. FATÁJ 2013-10-10

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.