FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-09-09

Lezajlott a IX. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál

A VADEX Zrt. idén kilencedik alkalommal rendezte meg az Országos Vadgasztronómiai Fesztivált a soponyai Ökoturisztikai Központban. A reggeli órákban szakadó eső várta az érdeklődőket a rendezvény helyszínén, de az égiek úgy döntöttek, hogy megkegyelmeznek és a délutáni órákban szinte csapadékmentesen folytatódhattak a programok.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az esemény nem csak a természet és vadételek szerelmeseinek nyújtott kikapcsolódási lehetőséget. A fesztivállal azt szeretnénk elérni, illetve megerősíteni, hogy a vadhúsfogyasztással kapcsolatos szokások eltérjenek az eddigiektől, az emberek megismerjék, megszeressék, gyakrabban fogyasszák az egészséges, hazai feldolgozású vadat. Az érzékszerveket csábító ízek és illatok élvezete mellett a kulturális rendezvények iránt fogékony látogatók számos programon vehettek részt. 

A rendezvényen köszöntőt mondott Majoros Gábor, a VADEX Zrt. vezérigazgatója, Zambó Péter, az OEE elnöke, a fesztivált Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg. Ezt követően sor került annak a híres martonvásári őzbak szobrának átadására, amelynek agancsa közel két évtizeden át állt a világranglista élén. Az avatás alkalmából beszédet mondott Dr. Jámbor László, az OMVK elnöke, L. Simon László miniszterhelyettes és Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes úr, az OMVV elnöke.

A szobor leleplezését követően elkezdődhettek a fesztivál egyéb programjai. A fellépők táncot, nevetést hozták el a fesztiválra, de a kutyás bemutatókból és sportból sem volt hiány. A gyereksarok foglalkoztatóinak egyes helyszínein a fiatalok agyagozhattak, gipszet festhettek, újrahasznosított tárgyakat, homokképet készíthettek, és részt vehettek erdei iskolai foglalkozásokon is. A kisállat bemutatón idén "az alkalmazkodás mesterei" címmel tartott előadást a Pilisi Parkerdő szakembere. Izgalmas téma volt a Preparátorok Baráti Körének bemutatója is, amely lehetőséget biztosított arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a szakma fortélyaival. A póni lovaglást és a lovaskocsikázást is kipróbálhatták az érdeklődők, a fogaton ülve a 20 perces út során megismerkedhettek a soponyai Ökoturisztikai Központ élővilágával. A programok kiválasztásában törekedtünk a magyar zenei- és tánckultúra prominens képviselőiből választani, idei sztárfellépőink között köszönthettük Marót Vikit és a Nova Kultúr Zenekart, valamint Dér Heni énekesnőt. 

A borongós délelőtt ellenére a főzőcsapatok által készített ételek hamar elfogytak, a derűsre fordult időjárásnak köszönhetően az ebédidőt már számos vendégünk velünk töltötte. Az érdeklődők az "étkek-tárában" és az árusok által kínált termékek között találhattak egészséges és finom ételeket, italokat, hasznos, számukra kedves tárgyakat. Ugyanezen a napon a VADEX Mezőföldi Zrt. hagyományőrző módon rendezi meg évről évre a Fácános Kupa koronglövész versenyét, amelynek a soponyai sportlőtér adott helyet. Így nem csak a főzőcsapatok, hanem a sportlövészet kedvelői is összemérhették tudásukat.

Az esemény a vadászati kultúra megismerését szolgálja, illetve alkalmat teremt arra is, hogy a vadhúsból készült ételek népszerűsítésével segítse a hazai fogyasztók egészséges táplálkozás melletti elköteleződését. 2016 szeptembere a fesztivál szempontjából különös lesz, ugyanis tizedik alkalommal kerül az majd megrendezésre. A jubileum alkalmából jövőre is várjuk szeretettel vendégeinket és az új érdeklődőket.

 

2016. szeptember 3-án találkozzunk ugyanitt, a jubileumi, X. Vadgasztronómiai Fesztiválon!

Forrás: VADEX Zrt.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.