FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-07-21

Székelyföldi erdészek találkozója

Első alkalommal szerveztek Háromszéken székelyföldi erdésztalálkozót. A pénteki eseményre Zágonban a Mikes-Szentkereszty-kastély parkjában került sor. A szervezést a zágoni és a kézdivásárhelyi magánerdészetek vállalták fel a helyi polgármesteri hivatal közreműködésével.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Hargita megyéből hét, Kovásznából hat, míg Maros megyéből két magánerdészet képviselői - hölgyek és urak - voltak jelen. A napot az erdészek szakmai versenye, főzőverseny, minifocitorna fűszerezte, opcionális versenyszámként tekézni is lehetett. A zágoni rendezvényt a jókedv, baráti hangulat jellemezte, sokaknak késő este sem volt kívánatos elmenni a találkozó helyszínéről.

 

Besenyei István, a zágoni magánerdészet vezetője érdeklődésünkre elmondta, a rendezvény célja, hogy az erdészek megismerjék egymást, megosszák tapasztalataikat, közösen keressenek megoldásokat a felvetődő kérdésekre. Egy dologról, a politikáról nem beszélnek a találkozón, nem tiltakoznak a politikai döntések ellen - hangoztatta. Ezt bizonyítja, hogy a megszokottól eltérően nem próbálták politikusok jelenlétével emelni az esemény színvonalát.

 

Tőke István, a kézdivásárhelyi erdészet vezetője megnyitóbeszédében elmondta, mind a tizenöt meghívott magánerdészet eljött a rendezvényre, melynek méltó helyet biztosított a zágoni önkormányzat. Kis József polgármester Zágont mutatta be, kiemelve, hogy Háromszék legnépesebb, több mint ötezer lakosú községében egyenlő arányban, békésen, összefogva él együtt a magyar és a román közösség. Erről az egész országban mintát vehetnek, aki akar, eljöhet ide példát venni - húzta alá.

 

Az erdészek szakmai versenye írott próbával kezdődött, majd a legjobb eredményeket elért tizenöt erdész fafajták felismerésében mérte össze tudását. Összesítés után a parajdi erdészet munkatársa, Andrási Zsolt bizonyult a legjobbnak, és megkapta az 1500 lejes díjat. A focipályán a Csíki Erdészeti Kerület csapata volt a győztes, tekézésben a gyergyóiak vitték a pálmát. A főzőversenyre a helyszínen bográcsban elkészített étellel nevezhettek a csapatok. Az alapanyagok, a teríték szemrevétele és a készítmények kóstolása után a Hatodi Magánerdészet munkatársai által készített étket nyilvánította legjobbnak a Daragus Attila mesterszakács vezette zsűri.

 

A pénteki rendezvényen az is eldőlt, hogy jövő évben Szovátán szervezik meg a székelyföldi magánerdészetek találkozóját.

Forrás: erdely.ma

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.