FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-06-30

HarmadIkea Soroksár

Nem rúgta fel az IKEA terveit a vasárnapi boltzár, hamarosan megkezdhetik a 3. magyarországi áruház építését Soroksáron. Sőt, ha a külföldi tesztprogram beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor akár idehaza is megjelenhetnek az ún. order and collection, azaz rendelést leadó és rendelést felvevő pontok.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Bő egy éve jelentette be hivatalosan is az IKEA Magyarország, hogy Budapest XXIII. kerületében, a soroksári bevásárló-, és kereskedelmi központ területén építik majd fel a 3. magyar IKEA-áruházat. A fejlesztés várható ütemezéséről azonban a mai napig nincs konkrét információ. Az IKEA a sajtómegkeresésekre eddig sejtelmesen csak annyit árult el:

Az IKEA harmadik magyarországi áruházával kapcsolatban jelenleg nem tudunk további információval szolgálni, de amint megszületik a döntés az építési munkálatok kezdéséről, ill. a nyitás tervezett dátumáról, küldjük majd az erről szóló tájékoztatást.

Interjú a tervezett 3. áruház helyén végzett területrendezésről, 2013-ból.

 

A bejelentés óta azonban sok víz lefolyt a Dunán: ugyan a 2013 januárjától érvényben lévő adóváltozásokkal (az iparűzési adó levonhatóságának sávos korlátozása érzékenyen érinthette az áruházláncot) már számolhatott az IKEA az új áruház megvalósíthatóságánál, de az idei évben debütált kötelező vasárnapi boltzáral már aligha. Mindezek fényében üdítő, hogy az IKEA Magyarország továbra is elkötelezett a projekt mellett; a Pénzcentrum megkeresésére elmondták:

Az IKEA továbbra is elkötelezett a magyar piac iránt, és a vasárnapi zárva tartás intézménye nem befolyásolja a harmadik áruházzal kapcsolatos terveinket.

 

"Order and collection"

Az elmúlt napokban kapott szárnyra a hír, miszerint új kereskedelmi koncepcióval jelenne meg a nemzetközi piacon az IKEA. Mivel a fogyasztók szerint az áruházlánc egységei gyakran túl messze vannak, ezért a bútorlánc, tesztjelleggel ún. "order and collection", azaz rendelést leadó és rendelést felvevő pontokat nyitna.

A kísérleti üzleteket Norvégiában, Spanyolországban Finnországban és Nagy Britanniában tesztelik majd. A városközponthoz közelebb eső egységekben a vásárlók megismerkedhetnek a termékskálával, egyeztethetnek lakberendezőkkel, leadhatják és fel is vehetik rendeléseiket. De A boltokban természetesen kávézó is lenne, ahol vélhetően a híres/hírhedt húsgolyót is lehet majd kapni.

A kisebb áruházi egységek tesztprogram-jelleggel működnek majd Nagy-Britanniában, akárcsak Spanyolországban, Norvégiában vagy Finnországban. A magyarországi IKEA jelenleg nem tervezi kisebb áruházi egységek létrehozását - tudtuk meg az IKEA Magyarországtól.

 

Viszont a bútorlánc hazai vezetése szerint, ha a külföldi tesztprogram beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor akár idehaza is megjelenhetnek az ehhez hasonló kisebb egységek.

Az említett pilot programok eredményei alapján Magyarországon is meg fogjuk vizsgálni ezt a lehetőséget - mondták el a Pénzcentrum megkeresésére.

 

 

Forrás: Pénzcentrum

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.