FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-06-19

NE VÁRJON TÖBB ÉVGYŰRŰT! FEJLESSZE MOST VÁLLALKOZÁSÁT!

NINCS MÁR SOK IDŐ! Július 9-től benyújthatóak a kapacitásbővítést célzó pályázatok! Szabad vállalkozási zónában működő fafeldolgozó vállalkozások most akár 70%-os támogatás mellett fejleszthetnek!

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Június 9-én megjelentek a régen várt, kapacitásbővítésre irányuló GINOP (Gazdaságfejlesztési és innovációs Operatív Program) pályázati kiírások. A korábbi információknak megfelelően kijelenthető, hogy pályázati szempontból legjobb helyzetben a szabad vállalkozási zónában székhellyel vagy telephellyel rendelkező gyártó, termelő kis- és középvállalkozások vannak. A pályázatokat július 9-től a keret kimerüléséig lehetséges benyújtani, azonban a nagy érdeklődés miatt érdemes a pályázati anyagok benyújtását már az első napra tervezni!

 

A két pályázati kiírás alapján gyártással foglalkozó mikro- kis- és középvállalkozásoknak nyílik lehetőség többek anyagmozgatáshoz és csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzésére, illetve akár infrastrukturális és ingatlan beruházáshoz támogatás igénylésére. Nagy előny, hogy ezekben a kiírásokban akár megújuló energiát hasznosító rendszerek beszerzése is elszámolható. A kisebb projekteket támogató pályázat kiemelten kezeli a szabad vállalkozási zónában működő vállalkozásokat, hiszen ott a gyártó vállalkozások akár 70%-os támogatást is igényelhetnek, továbbá ezen településeken akár szolgáltatást nyújtó cégek is jogosultak pályázni.

 

A szabad vállalkozási zónákat tartalmazó településlista megtekinthető az alábbi honlapon: www.gwconsulting.hu/telepuleslista

 

A pályázattal támogatható tevékenységek listája:

- 1610 Fűrészáru gyártás

- 1621 Falemezgyártás

- 1622 Parkettagyártás

- 1623 Épületasztalos-ipari termék gyártása

- 1624 Tároló fatermék gyártása

- 1629 Egyéb fa-, parafatermék, fonottáru gyártása

- 1711 Papíripari rostanyag gyártása

- 1712 Papírgyártás

- 1721 Papír csomagolóeszköz gyártása

 

GINOP-1.2.2-15 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

 

Támogatható tevékenységek köre

- Új eszköz beszerzése - kötelező projektelem (min. 50%)

- Az anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése - önállóan nem támogatható projektelem (max. 25%)

- Az új eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházás - önállóan nem támogatható projektelem (max. 25%, raktározáshoz kapcsolódóan max. 10%)

- Információs technológia-fejlesztés: kizárólag az új berendezéshez kapcsolódó új informatikai eszközök és szoftverek - önállóan nem támogatható projektelem

- Online megjelenés: domain név regisztráció és hozzá tartozó webtárhely, honlapkészítés - önállóan nem támogatható projektelem

- Az új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések - önállóan nem támogatható projektelem (max. 10%)

 

Támogatás mértéke: max. 50%, de szabad vállalkozási zónában működő gyártó/termelő vállalkozás esetén akár 70%

 

Támogatás összege: min. 5 millió Ft, max. 50 millió Ft, az alábbi korlátozások figyelembevételével:

Az egy teljes (365 napos), lezárt üzleti évvel nem rendelkező vállalkozások esetén az igényelhető támogatás összege legfeljebb 10.000.000 Ft lehet.

 

GINOP-1.2.1-15- Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

A hazai ipar fejlesztése érdekében a Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítése, amely során korszerű termék előállítási képességek megteremtésének és bővítésének céljából lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására. A szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtése és fenntartása is kiemelt cél. A pályázat célcsoportjába azon vállalkozások (és vállalkozók) tartoznak, amelyek hozzáadottérték-növekedési potenciállal vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik.     

 

Támogatható tevékenységek köre

- Gyártáshoz kapcsolódó, új eszköz beszerzése - kötelező projektelem (min. 50%)

- Az új gyártási folyamat során az anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése - önállóan nem támogatható projektelem (max. 25%)

- Az új termelő eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházás - önállóan nem támogatható projektelem (max. 25%, raktározáshoz kapcsolódóan max. 10%)

- Információs technológia-fejlesztés: kizárólag az új berendezéshez kapcsolódó új informatikai eszközök és szoftverek - önállóan nem támogatható projektelem

- Az új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések - önállóan nem támogatható projektelem

 

Támogatás mértéke: max. 50%

Támogatás összege: min. 50 millió Ft, max. 500 millió Ft

 

LEGYEN AZ ÖN PÁLYÁZATA IS AZ ELSŐK KÖZÖTT!

 

Egyszerűsítse pályázati teendőit bízza pályázata elkészítését szakértőre!

Kérje pályázati tanácsadónk ingyenes helyszíni konzultációját a 06/1-321-1173-as telefonszámon, vagy az info@gwconsulting.hu címen.

 

(x)

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.