FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-06-05

Összezárták a sorokat - VERGA

A gazdálkodás, a közjólét, és a honvédségi elvárások közötti egyensúly megteremtését és persze a társaság megtépázott nimbuszának a helyreállítását tartja fő feladatának a Veszprémi Erdőgazdaság (Verga) Zrt. új vezérigazgatója, Schumacher István.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Első munkahelyén a ranglétrát végigjárva a csúcsra ért Schumacher István, akit a közelmúltban vezérigazgatónak neveztek ki a sikkasztási botrányba keveredett Verga Zrt.-nél. Egy megtépázott nimbuszú cég irányítását vette át, pedig korábban jó nevű társaság voltak. A munkájukkal kell bizonyítaniuk, hogy visszaszerezzék a kedvező megítélésüket. Schumacher István hangsúlyozta, a házon belül a sorok összezártak. Mindenki a cég érdekében húzza a szekeret, így van esély bizonyítani, hogy az itt dolgozók tisztességesek. Persze, megtévedt emberek mindenhol vannak, nekik nagy pechjük, hogy épp egy vezető lépett rossz útra. Ráadásul a Verga évek óta igen élénk szereplő volt a közjóléti beruházásoknál, ezért még nagyobb a kontraszt.

 

A vezérigazgató nyugodt munkakörülményeket szeretne teremteni a kollégáknak. Elvárása, hogy önállóbban dolgozzanak, mint amire az utóbbi években lehetőségük volt. Munkáját Szedlák Tibor termelési vezérigazgató-helyettesként, és Pál Lajos gazdasági vezérigazgató-helyettesként segíti. Kisebb átszervezést is végrehajtott: három hagyományos erdészetük maradt: a kabhegyi, a királyszállási illetve a zirci. A korábbi veszprémi erdészet bánya-és gépüzem lesz, ide tartozik majd a dolomitbánya, illetve a géppark kezelése.

 

A jövőben hármas szempont: a gazdálkodás, a közjólét, a honvédségi elvárások figyelembe vételével, ezek között az egyensúlyokat megteremtésével kell gazdálkodniuk. Alapfeladatuk a rájuk bízott erdő és a természeti erőforrásvagyon gazdaságos kezelése, így tudják megteremteni a feltételeit annak, hogy a fontos közjóléti elvárásoknak is megfeleljenek.

A vezérigazgató emlékeztetett rá, négy évvel ezelőtt a Vergát természeti csapás érte, a szélvihar mintegy 300 ezer köbméter fát döntött ki - miközben az éves fakitermelési lehetőségük 150 ezer köbméter! A kidöntött famennyiséget két év alatt tudták kitermelni. Ennek köszönhetően az erdőgazdaságnak annyi bevétele volt, mint korábban sosem. Ebből tudták megvalósítani az átlagon felüli közjóléti fejlesztési programot.

 

A meglévő fejlesztéseket meg kívánják őrizni, figyelnek arra, hogy mi a társadalmi igény. Ennek jegyében Veszprémben a Jutas Vitéz kilátó tőszomszédságában a napokban adták át a szabadtéri fitneszeszközöket. Idén újjáépítik a gulyadombi kilátót is. A jó látogatottságú alsóperei arborétum mellett pedig egy kisebb játszócentrumot alakítottak ki. A szentgáli tiszafásban szintén kilátó adnak át a hozzá tartozó egyéb berendezésekkel együtt. Az éves terveikben két kulcsos bakonyi turistaház kialakítása szerepel, Várpalota, illetve Herend fölött.

Schumacher István kifejtette, az elmúlt évek során háttérbe szorult a honvédségi erdőgazdálkodási szemlélet, pediga a Verga valamikor honvédségi erdőgazdaság volt, és az ország egyik legnagyobb gyakorlótere a működési területükön fekszik. Mindez az erdők megnyitásánál okozott is némi problémát, az emberek nehezen értették meg, hogy maradtak zárt területek. Nekik fokozott figyelemmel a honvédségi igények szem előtt tartása mellett kell gazdálkodniuk.

 

Forrás: veol

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.