FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-03-18

LEAN oklevélátadó az NYME SKK-n

Ebben a félévben is elérkezett az idő, hogy a sikeres vizsgát tett hallgatók kézhez kapják a LEAN tanfolyamunk (LEAN ~ karcsú gyártási rendszerek) oklevelét.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotó: Vass Zsigmond

A Simonyi Károly Kar, Faalapú Termékek és Technológiák Intézete immár harmadik éve indítja útjára a Technológiai folyamatok tervezése című tárgy keretein belül, külső szakmai partnerek, Lean-szemléletet napi szinten alkalmazó szakemberek bevonásával a végzős hallgatók 60 órás tanfolyamát. Az ipar felöl érkező megkeresés - miszerint a szakma (és a szakma szemlélete) nagyon igényelné az ilyesfajta, korszerű, könnyen alkalmazható, praktikus ismeretanyagot és módszereket, elveket integráló és felhasználni tudó szakembereket - nyitott ajtókra talált az Intézetünkben, és azóta folyamatosan fejlesztve, bővítve a tanfolyamot, praktikus, gyakorlati alapokon nyugvó korszerű folyamattervezés, szabályozás, menedzselési ismeretanyagot kapnak a tanfolyam résztvevői, hallgatói.

 

A most végzett 18 hallgató az egyetem látogató központjában a Ligneumban vehette át az oklevelét, az erre a célra megrendezett ünnepségen. A "hagyományainknak" megfelelően Nagy Roland (VPT-Group Kft), Annus Péter, Ferecskó Gábor (IKEA Industry Kft.) Koppányi Zoltán (Velux Kft.), Gergely Gábor (Autolív Kft.) és Kákonyi Lehel Lajos (Lehel's Management Kft.) vállalták, hogy szakmai tapasztalatukat ebben a félévben is megosztották hallgatóinkkal.

A nagy sikerre való tekintettel és az iparból érkező pozitív visszajelzéseken felbuzdulva, az ipari gyártás felől tapasztalható igényt kielégítését megcélozva lefektettük az alapjait, és hamarosan meghirdetésre kerül egy, a már iparban dolgozó (nem csak faipari) mérnökök számára elindítandó LEAN tanfolyam is. Ennek célja, hogy az ipari gyártásban dolgozó mérnökök is megismerhessék a LEAN szemléletet, annak módszer- és eszköztárait az ipari és egyetemi szakemberek, szakértők napi gyakorlatán keresztül, illetve interaktív esetjátékok segítségével. A képzés alappilléreit olyan érdekes és fontos témák adják, mint az 5S módszer, értékáram térképek, jelenállapot/jövőállapot térképek, szabványos munkavégzés, Kanban vagy kártya alapú termelésvezérlés, cellás gyártás, sorkiegyenlítési módszerek, Poke Yoke vagy hibamegelőzés, átállási idő csökkentés (SMED), folyamatos fejlesztés (Kaizen), stb..

 

A hasznos, praktikus és naprakész tudás elengedhetetlen feltétele a jövő szakember és mérnöknemzedékének. Külön öröm számunkra, hogy ipari partnereink tapasztalataikkal, elméleti és gyakorlati oktatásukkal hozzájárulnak hallgatóink gyakorlati tudásának bővítéséhez. Fontosnak tartjuk, hogy a Simonyi Károly Kar szakjainak képzései, és a Kar elképzelései szorosan összhangban legyenek az ipari környezet, a szakma által támasztott igényeknek és korszerű választ legyünk képesek adni a jelen kor napi kihívásaira. E szemlélet egy szelete a Faipari Termékek és Technológiák Intézetén belül elindított LEAN tanfolyam.

Forrás: NYME SKK

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.