FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-03-04

Milánón innen, Kölnön túl

Az európai nagy bútorkiállítások sorát minden évben a kölni bútorvásár (imm) nyitja. Idén sem volt ez másképp, január végén lezajlott a hétnapos rendezvény. Ha elolvassuk a statisztikákat és a szervezők beszámolóit, ismét látszik, hogy nőtt a látogatók száma.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Idén több mint 146 000 érdeklődő volt kíváncsi a kiállított bútorokra, ezek közül 102 000 a bútoriparban tevékenykedő szakember, tehát erősen szakmai a kiállítás.

 

Vegyük 2013-at bázisévnek, akkor a szakmabeli látogatók száma 99 000 volt. A növekedés ehhez képest csak kismértékű, de nem ebben mérhető a rendezvény presztízse, hanem a megkötött szerződések és megállapodások mennyisége számít igazán! A legújabb konyhatrendek bemutatására szolgáló Living Kitchen szekció a Milánói Bútorszalonnal felváltva (itt a konyhás részleg neve EuroCucina), kétéves váltásban mutatja be az aktuális irányzatokat. Ez gyakorlatilag egy önálló rendezvény az imm keretein belül. Idén 215 kiállító prezentálta termékeit, akik 22 országból érkeztek. Ez a 2013-as adatokhoz képest 16%-os növekedést jelent.

 

A kiállításduó egyfajta divatdiktátor szerepet is betölt a bútoriparban. A kiállított mobíliákon észrevehető volt, hogy a tavaly trendeket követve igyekeznek visszavezetni az élénk színeket, több különböző anyagot (fa, fém, kő, műanyagok) használnak a bútorok gyártásához, melyek kombinálása érdekes koncepciókat eredményez. A látszaton felül a kényelem és az otthonosság is fontos tényező, így főként a kanapéknál figyelhető meg a puha bársonyok és egyéb, a komfortérzetet növelő szövetek hangsúlya. A modern technológia elkerülhetetlenül megjelenik a lakásokban is, ennek köszönhetően egyre nagyobb teret hódítanak az úgynevezett "okos bútorok" (smart furniture). Dióhéjban ezek a főbb faktorok, amelyeket a trendeket figyelve észlelhettünk Kölnben.

 

Ez nem azt jelenti, hogy a 2015-ös divatirányzatok ennyiben kimerülnek. Sőt! Hátra van még az április 14-19. között megrendezésre kerülő Milánói Bútorszalon (iSaloni), ahol az olaszok rengeteg meglepetéssel szolgálhatnak, és a korábbi tapasztalatok szerint élnek is ezzel a lehetőséggel. A 2014-es szalonon rekordszámú, 357 212 látogató volt kíváncsi a 2500 kiállító termékeire, ez is jól mutatja a rendezvény horderejét. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ez a látogatószám több mint kétszerese a kölni vásárénak. 2015-ben a konyhák helyett az irodabútorokat helyezik a figyelem középpontjába. Itt egyetlen térben kerülnek bemutatásra a különböző irodabútorok, a világítás- és a klímatechnika. Továbbra sem jelenthetjük ki azt, hogy a kölni vagy a milánói kiállítás közül az egyik a meghatározó a bútoros szekcióban. Aki valóban tájékozott szeretne lenni a bútoriparban, annak érdemes mindkét helyszínre ellátogatni. 

Forrás: faipar

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.