FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-01-16

Tervezd meg lakóhelyed utcabútorait

Bútorozd be a városodat! címmel formatervezési pályázatot hirdet a FŐKERT az FKF-fel, a Design Terminállal és a Hello Wooddal együttműködve.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Mindenkinek fontos, hogy milyen a lakása, kertje, munkahelye, s mindenkinek fontos, hogy közvetlen környezetét a saját ízlése szerint alakítsa, formálja. A budapestieknek az elmúlt időszakban egyre több lehetősége nyílik arra, hogy ne csak közvetlen környezetük, de városuk közös tereit, parkjait is saját elképzeléseik szerint alakítsák. A FŐKERT Nonprofit Zrt., az FKF Nonprofit Zrt., a Design Terminál és a Hello Wood közösen kiírt pályázatának köszönhetően most újfent megerősödhet az "én városom" életérzés. A pályázó lakosoknak ezúttal arra van lehetősége, hogy ők maguk tervezzék meg a főváros parkjainak és egyre zöldebb köztereinek berendezési tárgyait.

 

Budapest parkjai, akárcsak egyre zöldülő közterei a város oázisaként működnek, melyeket a lakók egyre intenzívebben és sokoldalúbban használnak az év minden napján. Városépítészeti szempontból azonban a parkok és terek közös problémája, hogy berendezésük - például a padok és a hulladékgyűjtők - gyakran elavultak, nem komfortosak, valamint nem tükröznek egységes arculatot. Magyarország egyik legrégebbi (1867 óta működő) közszolgáltató társasága, a FŐKERT, a hazai kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál, a kreatív építészeti installációiról ismert alkotócsoport a Hello Wood, valamint a fővárosunk tisztaságáért felelős FKF Nonprofit Zrt. közös felhívásának célja, hogy a modern városi igényeknek is megfelelő, megnövekedett igénybevételre és terhelésre alkalmas köztéri bútorok és bútorcsaládok, illetve hulladékgyűjtők terveit támogassa, és egy prototípus erejéig meg is valósítsa.

 

A jó utcabútor kritériuma a kényelem mellett az, hogy egyszerre harmonizáljon az épített és természetes környezettel is. A pályázatnak nem titkolt célja az is, hogy lehetőséget adjon Budapest lakosainak arra, hogy saját tereiket és parkjaikat ők maguk is alakíthassák, ezzel is erősítve az "én városom" életérzést. A bútorok illeszkedhetnek Budapest sokszínű és izgalmas hangulatához, készülhetnek specifikusan egy-egy helyre vagy lehetnek funkció-orientáltak. Fontos eleme a pályázatnak, hogy nem csupán egyetemisták és profi tervezők ötleteit várják, hanem általános és középiskolás diákok és nem szakmabeliek terveit is.

A tíztagú szakmai zsűri 3-3 győztest hirdet diák, egyetemista, valamint profi kategóriában, illetve egy közönségdíj is kiosztásra kerül. A díjazottakat magas jutalom illeti, illetve a győztes pályamunkákból 2015. nyarán kültéri kiállítás nyílik. Az összesen három és félmillió forint összdíjazású utcabútortervező-pályázat a FŐKERT hosszú távú terveinek egyik első lépcsőfoka, melynek célja, hogy Budapest arculatát fiatal művészek és a városlakók közreműködésével alakítsák úgy, hogy hagyományos értékei megőrzése mellett meg tudjon felelni a XXI. századi igényeknek is. A nyertes bútorok prototípusait a nyáron mindenki kipróbálhatja a város kiemelt zöldterületein. A szervezők a pályázatot hagyományteremtő szándékkal indítják el, abban a reményben, hogy a jövőben egy-egy prototípusból akár Budapest köztereinek új, ikonikus eleme is megszülethessen.

 

A pályázat részletes kiírását a FŐKERT és a projekt közös oldalán, a www.énvárosom.hu (ékezetekkel) oldalon lehet elolvasni. Beadási határidő: 2015. március 6. éjfél

 

A zsűri tagjai:  Szalay-Bobrovniczky Alexandra Főpolgármester-helyettes, Budapest Főváros Önkormányzata; Szabó József vezérigazgató, FŐKERT; Nagy Dénes zöldterület-fejlesztési igazgató, FŐKERT; Dr. Horváth Béla Ph.D vezérigazgató, FKF; Huszár András építész, Hello Wood; Szemerey Samu építész, Design Terminál; Wilhelm Gábor elnök, Bútor Szövetség; Lakos Dániel, MOME; MgrA. David Karásek, mmcité résztulajdonosa és formatervezője; Cosován Attila, CO&CO; Gábor Péter PhD. ágazatvezető, XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.; Szalai Piroska kuratóriumi elnök, Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány.

Forrás: HelloWood

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.