FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-12-10

Ihartü - erdészet, faipar és egy világbajnok

Az Ihartü 2000 - Erdészeti és Faipari Kft. jelenleg mintegy 800 ha-on bejegyzett erdőgazdálkodóként tevékenykedik, közel 3000 ha-on különböző erdészeti szakirányítási feladatokat lát el.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Éves fakitermelési kapacitása 18.000 m3, 180-200 kamion raklapra csomagolt konyhakész tűzifát exportál évente. Fő célja, hogy környezetbarát, hatékony erdőkezeléssel szolgálja ki a magánerdő-gazdálkodásban megjelenő tulajdonosi igényeket.

 

Bodor Dezső Károly, a kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2010-től uniós források segítségével jelentős változásokat valósítottak meg. A vágásos üzemmódból átalakító üzemmód alkalmazásával folyamatosan térnek át a szálaló erdőgazdálkodásra. Az évek során egyre több magánerdő gazdálkodó csatlakozik ehhez a lehetőséghez. Az így kezelt terület mára már meghaladja az 1000 ha-t. Ez azért is nagy eredmény, mivel a folyamatos erdőborítás fenntartása egybecseng a társadalmi elvárásokkal is.

Fontos elv a természetkímélő anyagmozgatás, ennek keretében az erdő talaját és a visszamaradó erdőállományt kímélő fakitermelési módszereket alkalmaznak (forwarderes és lovas közelítés). Elmondható, hogy ennek az európai uniós támogatási formája a legnépszerűbb a magánerdő gazdálkodó ügyfeleik körében. Éves szinten, közel 10.000 m3 kitermelése történik ilyen módon. Az utóbbi években a kézimunka-igényes ápolás területe is növekedőben van.

A Kft komoly beruházási fejlesztést hajtott végre az erdőleíráshoz, tervezéshez és vállalatirányításhoz szükséges műszer- és szoftverpark kialakításában is. 2014-ben új irodaházba költözött, ahol mind a munkatársak, mind az ügyfelek kulturált körülmények között tudják munkájukat végezni, és ügyeiket intézni.

 

A cég 2010 óta dolgozik harvesterrel, mely keménylombos fáknál is (nemcsak fenyőnél és nyárnál) beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Hatékony (szálalásnál naponta 60-90 köbmétert, tarvágásnál akár 200 köbmétert is kitermel), környezetkímélő, (nem károsítja a talajt, nem szántja ki az újulatot, és nem sérül a többi fa.)

 

Az idei év egyik legnagyobb eseménye az volt, hogy Répás Tamás, a cég fahasználati vezetője, az idei fakitermelő világbajnokságon ismét a magyar válogatott színeiben versenyzett.

A Svájcban megtartott viadalon lánckímélő darabolásban aranyérmet szerzett, ezáltal megvédte előző bajnoki címét. 27 nemzet fiai közül bizonyult ismét a legjobbnak ebben a speciális versenyszámban, összetettben pedig harmadikként végzett. Az Ihartü 2000 Kft. fa-alapanyaggal segítette felkészülését.

 


Répás Tamás a fakitermelő világbajnokság dobogóján

A cég jövőbeni fejlesztési tervei között szerepel a fakitermelési géppark megújítása, telephelyfejlesztés, a konyhakész tűzifa  szárításának korszerűsítése, hatékonyabbá tétele és szállításkapacitás bővítés. Összefogáson alapuló innovációs beruházások elindítását is tervezik.

 

Az Ihartü 2000 Kft. komoly, és sokrétű felkészültséggel rendelkező szakembergárda segítségével áll az erdőtulajdonosok és egyéb ügyfeleik szolgálatára.

 

További információ: www.ihartu.hu

(x)

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.