FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-12-03

Zselici Csillagpark - Média Építészeti Különdíjas

A SEFAG Zrt. Az égbolt védelméért - Csillagpark a Zselicben elnevezésű projektje Média Építészeti Különdíjat nyert!

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Idén tizedik alkalommal hirdették meg a Média Építészeti Díja pályázatot, mely Magyarország egyedi és rendhagyó kortárs építészeti eseménye. A 124 pályamű között cégünk "Az égbolt védelméért - Csillagpark a Zselicben" című pályázat kapcsán vált érdekeltté, melyet az Erdélyi-Gáspár Judit és Erdélyi Róbert építészmérnök tervezőpáros jegyzett.

A pályázat benyújtásakor jó helyezésben reménykedhettünk, mivel szakmai oldalról is jó véleményeket kapott a terv. Zárásakor azonban szinte hidegzuhanyként értesültünk arról, hogy még a "dobogóra" sem léphetett fel a tervező páros. Azzal, hogy internetes közönségszavazás döntött valószínűsíthető, hogy a versenytársak nagyobb sikerrel mozgósították szavazóikat.

 

A hivatalos eredményhirdetést követően óriási meglepetésként tudtuk meg: különdíjat kapott a Zselici Csillagpark Projekt! Méghozzá a nyilvánvaló szimpátiaszavazás helyett a három szakmai különdíj egyikét nyerte meg! Az egyik építőipari cég - az Austrotherm Kft. különdíjáról -, az Energiahatékonysági Különdíjról van szó, melyet egy szakmai zsűri szavazott meg.


A zselici csillagos égbolt meteorral, fotó: Kolláth Zoltán

Erdélyi-Gáspár Judit az indoklásról elmondta, hogy az "ítészek" döntésükkor nem azt nézték elsősorban, hogy milyen gépészeti megoldásokat terveztünk (bár egyértelműen számíthatott a sok megújuló energiaforrás felhasználása), vagy hogy milyen vastag hőszigetelést építünk be (természetesen ezt is a korszerű elvárásoknak megfelelően méreteztük). Az átadón elhangzott, hogy az egész épületre nézve értékelték a környezettudatosságot (zöldtető tervezése, a környezetbe való illeszkedés, a fényszennyezés figyelembevétele és fontosságára való felhívás, hőszivattyús energiatermelés, szürkevíz felhasználás, stb.), és ugyanolyan fontos szempont volt, hogy egy építészetileg értékes, jó, szép épület mellé tegyék a nevüket, mert a kettő együtt fontos, és sokszor nehéz összehozni.

Hiszünk benne, hogy a projekt szempontjából sokat számít ez a díj és a díjjal együtt járó nyilvánosság, a közvetett reklám. Az Austrotherm cég marketing vezetője mondta, hogy ők is reklámozni fogják a saját felületeiken, és az eredményhirdetéskor a média és a szakma köreiben újabb nyilvánosságot kapott a Zselici Csillagpark. Azt is megtudtuk a cégvezetőtől, hogy a nemzetközi zsűri osztrák tagja a díj átadása után személyesen neki azt mondta, hogy örül, hogy díjat kaptunk, dicsérte a tervet és a projektet.

Sokunk közös munkája és rengeteg előkészület vezetett idáig, és még meg sem épült a csillagvizsgáló. Kívánok sok erőt és kitartást minden résztvevőnek a megvalósulásig, és hogy majdan a működő épület/intézmény is még több jó véleményt hozzon, és sok elégedett látogatót és dolgozót szolgáljon ki.

Ez a szép eredmény külön öröm Társaságunk számára is. A környezettudatosság a projektötlet születésekor is fő vezérelvként munkált bennünk, így a Csillagpark születésekor a beruházó minden eszközt megragadott, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjon. A nap energia kivételével minden környezeti tényezőt figyelembe vettünk a hatékony működés érdekében. Természetesen a lehetőség adott a napsugárzás kihasználására, mely irányban koncepciótervek kidolgozása folyamatban van.

 

Gratulálunk a tervező házaspárnak és nagy izgalommal várjuk a kapunyitást!

 

Forrás: SEFAG Zrt.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.