FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-11-27

Kronospan Alapítvány iskolákat támogat

Támogatási szerződést írt alá a szombathelyi Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szombathelyi tankerülete és a Kronospan Alapítvány. A megállapodás értelmében az alapítvány közel 5 millió forint értékben biztosít sportszereket több mint 40 alap- és középfokú tanintézménynek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A mindennapos testnevelés miatt több és korszerűbb felszerelésre van szükségük az oktatási intézményeknek. A szombathelyi tankerület számára óriási segítséget jelent az alapítvány felajánlása. A KLIK önerejéből nem képes az iskoláik sporteszköz-állományának bővítésére.

 

"Nagyon jó minőségű sporteszközöket, labdákat, minden olyat, amire az iskoláknak konkrétan igénye volt ezeket mi ki is szállítottuk már az iskolákhoz és boldogan használják. A további együttműködésekben, a Kronospan Alapítvány tájékoztatása alapján lehetőség van kisebb folyamatos eszközigényekre" - fogalmazott Fodor István, a Szombathelyi Tankerület igazgatója.

 

A Kronospan elkötelezett híve a környezetvédelemnek és az oktatás támogatásának. A faipari vállalat rendszeresen segít ilyen célú kezdeményezéseket alapanyaggal és kész termékekkel is.

"Beszállítóinkkal kapcsolatban olyan forráslehetőségeket látunk, hogy a beszállítók szívesen támogatnának konkrét projekteket. Tehát akkor, amikor látnak egy kvázi étlapot, hogy milyen projektek vannak a városban, amiket meg kell finanszírozni, akkor ők szívesen beszállnak ezekbe a projektekbe" - mondta Novák Tibor, a Falco Zrt. Igazgatótanácsának elnöke.

 

A szerződés értelmében a harmincháromféle termékből összeállított sportcsomagok értéke iskolánként 100.000 forint. Ez a fejlesztés körülbelül 16.000 diákot érint a tankerületben.

 

Forrás: Szombathelyi7

Kiegészítés:

A Kronospan Alapítványt 2011-ben alapította a Kronospan  (www.kronospan-worldwide.com), a világ vezető, faipari laptermékeket gyártó vállalata. Céljaink, álmaink és értékeink a vállalat alapelveire építenek, így újrahasznosítjuk az erőforrásokat a helyi közösségekben valamint támogatjuk a fenntartható fejlesztéseket. Külön ki szeretnénk emelni mindazt, amiről úgy gondoljuk, hogy egy egészséges társadalom morális alapjait képezik - a természetes környezetünk védelme és  fenntartása, valamint olyan oktatási lehetőségének biztosítása a mai fiatalság számára, mely által sikeresek lehetnek életükben.

Egyik legfőbb feladatunknak tekintjük a Kronospan Ösztöndíjat, mellyel évente egy ifjú tehetségnek biztosítunk lehetőséget, hogy megszerezze a Bachelor végzettséget az amerikai Babson College főiskolán. Természetesen a Kronospan Alapítvány a négy éves tanulmány során felmerülő összes költséget fedezi, ide értve a tandíj, lakhatás, tankönyvek, egészségbiztosítás valamint az Amerikába való utazás és hazautazás költségeit is.

Az ösztöndíjra jelentkező diákoknak bizonyítaniuk kell kimagasló iskolai teljesítményüket és várhatóan évfolyamuk elsői között végeznek majd. Ezen felül vezető pozíciót töltenek majd be közösségükben és közösségük fejlesztésére fordítják idejüket. A program keretein belül lehetőségük nyílik arra, hogy az első évet követően nyári- és téli gyakornoki programon vegyenek részt a Kronospan-nál és az ösztöndíj végezetével álláslehetőséget kapnak a cégen belül. A Kronospan és a Babson College magasan motivált, vállalkozó szellemű fiatalokat keresnek, akiket ösztönöz annak lehetősége, hogy a világ egyik legjobb egyetemén tanulhatnak, kiváló hallgatókkal léphetnek kapcsolatba és egy nap így hozzájárulhatnak közösségük fejlődéséhez.

 


Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.