FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-09-03

Faépület az Európai Parlamentnél

Az Európai Parlament előtt 09. 22-26. között "Fa Doboz" [kiállító konténer fából] lesz, melybe meghívják az EP képviselőket és a nagyközönséget. A Fa Akció Napjai alatt a faipar támogatására manifesztumot tesznek majd közzé, ezzel lerakva a következő 5 évi együttműködés alapjait.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Szeptember 22-től 26-ig áll majd a "Fa Doboz" [kiállító konténer fából] az Európai Parlament előtt a Luxemburg téren. Ez alkalomra meghívja a az európai faipar az Európai Parlament minden új és visszatérő képviselőjét, valamint bármely látogatót, hogy csatlakozzon a "fában sétára" és fedezze fel gazdag történetét és mai növekedési potenciálját az EU ötödik legnagyobb feldolgozóiparának, mely 218 milliárd Euróval járul hozzá az európai gazdasághoz, 2,1 millió munkahelyet jelent, melyek többsége vidéken található.

 

 

A városi faépítés értékeit bemutató Fa Doboz modell kiállítás, mely először Milánóban szerepelt, majd megállt Ljubljanában, Pozsonyban, Klagenfurtban, mielőtt Brüsszelbe érkezett.

Az Európai Faipari Szövetség (CEI-Bois), az Európai Fűrészipari Szövetség (EOS) és az Európai Falemez Szövetség (EPF) két napon át tart szemináriumokat és konferenciákat a Luxemburg téren és az Európai Parlamentben. Ezek bemutatják mivel tud hozzájárulni a fa szektor az európai növekedés ugrásszerű beindításához. Az Európai Parlament képviselői megismerhetik a szakpolitika erejét, még jobban felvirágoztatja a fa szektort, mely alapvető partner Európa ipari reneszánszában.

Számos indok van amiért a fa ügyét több politika is támogassa. Az EU iparifa kitermelésének és feldolgozásának évi 4%-os növekedése 2,35 milliárd Euró többletet jelentene minden évben az EU gazdaságának és 80.000 új állást teremtene.

Ráadásul a faipar a gazdasági növekedése által nem okoz környezeti csapdát, inkább tartamos és hatékony utat jelent a légköri CO2 csökkentésére: 1 m3 fa 1 tonna CO2-ot tárol. Minél tovább van használatban, újrahasznosítva és újra feldolgozva, annál tovább köti meg a széndioxidot.

A faipar és az EP képviselők közti párbeszéd megújításának célja a tennivalók és prioritások világos kereteinek meghatározása, ami lehetővé teszi, a szektor fejlődését és hozzájárulását Európa iparához. A párbeszédre a döntéshozókkal és az ipari szereplőkkel a "Fa Klubban" kerül sor, mely fórum összehozza mindazokat, akik hisznek a faiparban és hozzájárulnak a szektor versenyképessége támogatásához.

A Fa Akció Napjai alatt a faipar támogatására manifesztumot tesznek majd közzé, ezzel lerakva a következő 5 évi együttműködés alapjait.

 

www.cei-bois.org      www.europanels.eu      www.eos-oes.eu

Forrás: Európai Faipari Szövetség (CEI-Bois)

Kapcsolódó:

 

A fenti sajtóközlemény angol nyelvű eredetije.

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.