FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-07-17

VERGA: rezsicsökkentés és Fekete István kilátó átadása

A társaság a társadalmi felelősségvállalás jegyében, csatlakozva a Kormány rezsicsökkentő programjához csökkentette a lakossági tűzifa, valamint a dolomitmurva árát.

Az 500 m magas Kis-bükk hegyen átadták a 20 méter magas Fekete István kilátót és a 8 állomásból álló tanösvényt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A 2014. július 16-án reggel a VERGA veszprémi murvabányájában lévő tűzifaudvarán tartott sajtótájékoztatón jelentette be a társaság, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében, csatlakozva a Kormány rezsicsökkentő programjához csökkentette a lakossági tűzifa, valamint a dolomitmurva árát.

Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára ismertette, hogy a 22 állami erdészeti társaság tulajdonosi jogait, szakmai felügyeletét a Földművelésügyi Minisztérium látja el. A szaktárca képviselője hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP kormányzat a néppárti politika jegyében könnyít a magyar családok terhein. Nem hagyja magára a polgárokat, nem hagyja cserben a magyar vidéket sem. Segédkezet nyújt azoknak, akik rászorulnak a cselekvő hazafiságra. A harmadik Orbán-kabinet a nemzeti érdekek képviseletére esküdött fel, ezért minden döntésével és akciójával a magyarság egyetemes érdekeit szolgálja. Ennek szerves része a népjóléti intézkedések láncolata. Ez a szociális felelősségtudat most nemes követőre talált.

"A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. önként csatlakozik a kormány rezsicsökkentő programjához. Saját erejéből, meghatározott ideig tartó tűzifa-rezsicsökkentést hajt végre a társaság"- jelentette be 2014. július 16-án Tengerdi Győző, a VERGA Zrt. vezérigazgatója. A társaság veszprémi murvabányájában található tűzifaudvarán tartott sajtótájékoztatón a vezérigazgató bejelentette, hogy a jelenleg érvényes áraikból 10% árengedményt adnak, a tűzifa esetében 2014. július 16. és augusztus 31. között, a dolomitmurva esetében pedig az akció a készlet erejéig érvényes.

 

2014. július 16-án délelőtt pedig a Hárskút község belterületétől délre található, az 500 m magas Kis-bükk hegyen átadták a 20 méter magas Fekete István kilátót és a 8 állomásból álló tanösvényt. A fejlesztésre, amely "A jövő kezünkben van" beruházási program keretében készült, a VERGA Zrt. 37,5 millió forintot fordított.

 

VEDAC erdei futás befutója a Fekete István kilátó alatt

 

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a kilátó névadóját, Fekete Istvánt méltatta, kiemelve szenvedélyes természetszeretetét. A politikus reményét fejezte ki, hogy a kilátó méltó módon járul majd hozzá az ország  természeti értékeinek megismertetéséhez.

Tengerdi Győző, a Verga Zrt. vezérigazgatója  hangsúlyozta, hogy a 2013-ban útjára indított közjóléti program keretében eddig 750 millió forintot fordítottak a 18 állomásból álló fejlesztésre, kilátók, kerékpárutak, tanösvények építésére. A most átadott Fekete István kilátó a második a sorban, és az év végéig további 11 kilátót adnak át a természetjáróknak. A vezérigazgató hozzátette, hogy összességében 5 milliárd forintot költ a 22 hazai erdőgazdaság a közjóléti beruházásokra ebben az évben.

A vezérigazgató a tervekről az MTI-nek elmondta: az év legnagyobb beruházásaként egy veszprémi zöld centrumot hoznak létre, amely keretében erdei tanodát, közösségi teret és erdészeti központot építenek 600 millió forintból. A beruházás várhatóan 2015-re készül el.

Bitay Márton Örs felidézte, hogy a kormányzati szerkezetátalakítás következtében az ország 22 erdőgazdaságának szakmai felügyelete az MFB-től a tárcához került. [július 15.: MK 2014/95 11082. oldal 37. pont] Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az erdőgazdaságok tulajdonosváltása egyben szemléletváltást is jelent, és a most megkezdett "szociális érzékenység" továbbvitelének szándékát.

 

Az ünnepélyes átadón műsort adott a Veszprém-Bakony Táncegyüttes.

 

Nagy Károly apát-kanonok úr aki felszenteli és megáldja a létesítményt.

 

Bitay Márton Örs és Tengerdi Győző felavatják a kilátót.

 

Kilátás dél felé.

 

A 22 állami erdőgazdaság az előző naptól, július 15-vel került az MFB-től az FM-hez, amit még a futók trikója is mutatott.

Forrás: MTI, FM, apróbb kiegészítéssel
Video: FM, fotó: Mőcsényi M.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.