FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-06-30

Értenek a fához

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Hello Wood nemzetközi építészeti alkotó-fesztivált. A Hello Woodot a kezdetektől a Jaf Holz Ungarn támogatja. A cég munkatársai ezúttal a Hello Wood építészeivel tartottak közös csapatépítést Csórompusztán.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


"Nagyon jó volt látni, hogy azok, akik értékesítőként dolgoznak a Jaf Holz csapatában, komoly szaktudással rendelkeznek fa megmunkálásának területén és értenek az építészrajzokból. Igazi szakemberek" - meséli Huszár András, a Hello Wood egyik építész tervezője a 2014-es nyári építészeti tábor helyszínén, Csórompusztán megtartott csapatépítés kapcsán.

 

Az persze nem meglepő, hogy a Jaf Holz Ungarn Kft. területi értékesítőinek is személyes, közvetlen viszonya van a fával, hiszen szinte mindegyikük a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki karán végzett.

A Jaf Holz a kezdetek, azaz 2010 óta támogatja a Hello Woodot, amely az évek során Magyarország legfontosabb építészeti táborává nőtte ki magát, ahol nem csupán az építészetet és dizájnt tanuló diákok, de tanáraik és praktizáló építészek a világ minden tájáról is kipróbálhatják magukat. Egész pontosan azt, hogy milyen is fával dolgozni.

A Hello Wood és a Jaf Holz csapatának tagjai ezúttal egy konkrét projektre álltak össze: az volt a feladatuk, hogy a júliusi tábor helyszínén felépítsenek egy olyan nyári konyhát, amely ki tudja szolgálni a táborozókat. A tervezők fejében egy pavilonépület jelent meg, melynek felépítéséhez két nap állt rendelkezésre.

"Célunk volt, hogy a kollégáinkat megismertessük azzal a lazább, könnyedebb életstílussal, amit a Hello Wood építészei képviselnek. Erre pedig kevés jobb lehetőség van, mint egy olyan természetközeli helyen tartalmasan eltölteni két napot, mint amilyen Csórompuszta" - mondja Ézsiás Miklós, a Jaf Holz cégvezetője.

Bár péntekre virradó éjjel nagyon zuhogott az eső, ez reggelre elállt, így napsütés fogadta az építőket. A munka megkezdése előtt a Hello Wood munkatársai rövid prezentációt tartottak munkájukról, amelyet bár a legtöbb Jaf Holz-dolgozó már jól ismer az elmúlt évekből, akadtak olyanok, akik még nem találkoztak velük személyesen.

Az egyeztetések után pedig hamar el is kezdődött a közös munka. Négy vegyes csapat állt össze és a szerszámok elosztása után jó hangulatban vágtak neki a pavilonhoz szükséges elemek felépítésének. Az azonban mindenkit meglepett, hogy a pavilon a vártnál hamarabb, már aznap este szerkezetileg összeállt.

Pozsár Péter a Hello Wood kurátora kiemelte a csapatépítés másnapján, hogy az esti tábortüzes beszélgetés nagyon hasznos volt, és nem csupán a remek hangulat miatt. Hanem azért is, mert a faipar és a faépítészet szorosan összefügg és összetartozik, egymás nélkül nem élhet meg.

 

Ézsiás Miklós arról is beszélt, hogy a Jaf Holznak miért is volt különösen hasznos az esemény: "az, hogy a feladatokat csapatokra osztottuk le, szimbolizálja a Jaf Holz és a Hello Wood működését is. Külön feladatokat végzünk, de a céljaink közösek. A Jaf Holz szempontjából pedig kifejezetten büszkék vagyunk arra, hogy nem csupán eladni tudunk, hanem építeni is. Értünk ahhoz, amivel foglalkozunk."

 

Forrás: építészfórum

 

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.