FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-03-17

A Magyar Női Unió kiáll az akác mellett

A Magyar Női Unió támogatja a Magyar Kormánynak, Glattfelder Béla európai parlamenti képviselőnek és az Akác-koalíciónak az akác megvédésére és elismertetésére irányuló törekvéseit.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Az Európai Unió számos jelentős segítség mellett már többször okozott kárt Magyarországnak. Jó példa erre a cukorreform, amelynek következményeként ötből négy magyar cukorgyár bezárt. A Magyar Női Unió (MNU) nem hagyhatja, hogy ugyanez történjen a méhészekkel, erdészekkel és faiparban dolgozókkal. Több tízezer család - nők, férfiak és gyermekek - megélhetése forog kockán!

Az MNU támogatja a magyar akác és akácméz hungarikummá nyilvánítását. Egyetért továbbá a magyar agrárdiplomácia, a Vidékfejlesztési Minisztérium és Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő törekvéseivel, hogy az Európai Bizottság ne kötelezhesse Magyarországot az akác visszaszorítására vagy kiirtására.

Batthyány-Schmidt Margit MNU-elnök, a legnagyobb európai termelői érdekképviseleti szervezet, a Copa-Cogeca női munkacsoportjának alelnöke, európai szinten is támogatni kívánja a jogi garancia megszerzését. Az Európai Bizottság hiába tekintené idegenhonos, inváziós fajnak az akácot, jelentős gazdasági érdekekre hivatkozva Magyarországnak mégsem kellene visszaszorítania és kiirtania a növényt.

Az Európai Unió akácállományának a fele Magyarországon található, ami azt jelenti, hogy - egy esetleges negatív döntés esetén - itthon minden negyedik fát ki kellene vágni!  Ez az akció felbecsülhetetlen károkat nem csak az európai, de különösen a magyar méhállománynak és a magyar méhészeknek okozna. Továbbá a virágzó erdők helyett csak homokdűnék maradnának az Alföld közepén, hiszen semmi más lehetőség nincs a terület értelmes hasznosítására. A Duna-Tisza közi homokhátság a szakértők szerint már mostanra is egészen biztosan sivataggá változott volna, ha az 1800-as években nem telepítik oda az akácot a vándorló homok megkötésére. Emellett nagyon jelentős szerepet tölt be a növény az ország egész területén mezővédő erdősávként is.

A Magyar Női Unió támogatja a Magyar Kormánynak, Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselőnek és az Akác-koalíciónak az akác megvédésére és elismertetésére irányuló törekvéseit. Bízunk benne, hogy végül a józan ész diadalmaskodni fog és mindenki elismeri, hogy az akác egy nagyon hasznos növény. Ehhez azonban az egész ország együttes, közös fellépésére van szükség! A magyar akác és az akácméz hungarikummá nyilvánítását kezdeményező petícióhoz az Akác hungarikum honlapon lehet csatlakozni.

Forrás: mnunio.hu

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.