FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-03-14

Évzáró az NymE Simonyi Károly Karon

Február 14-én, a Nyugat-magyarországi Egyetem a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint a Közgazdaságtudományi Kar közös diplomaátadó ünnepséget tartott.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A Kar az 51. tanévét tapossa és a Bolognai oktatási rendszernek köszönhetően immár lehetőség van évente két alkalommal diplomákat átadni a végzősöknek.

Az elnökség bevonulása után, majd a himnuszt követően, Prof. Dr. Faragó Sándor az egyetem rektora, majd a Karok dékánjai is megtartották ünnepi köszöntőjüket. A beszédek után Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter úr a Nyugat-magyarországi Egyetem előterjesztésére, Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett kitüntetést adományozott Dr. Molnár Sándornak, a Simonyi Károly Kar ny. egyetem tanárának, az MTA doktorának, dékánként két ciklusban végzett kiemelkedő vezetői tevékenysége, 45 éves kutatói és több évtizedes felsőoktatási oktatói munkássága elismeréseként. Szintén az Emberi Erőforrás Minisztérium Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett kitüntetését vehette át Soltra E. Tamás egyetemi docens, szobrász- és éremművész, a kortárs magyar éremművészet kimagasló alkotója, negyedszázados alkotói munkássága, két évtizedes kiemelkedő felsőoktatási oktatói tevékenysége, emberi és pedagógiai kvalitásai elismeréseként.

Balog Zoltán miniszter úr a több, mint 3 évtizeden át a művészeti felsőoktatásban végzett kiemelkedő oktató, nevelő és oktatásszervezési tevékenysége, intézetvezetőként több ciklusban végzett eredményes munkája elismeréseként nyugállományba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést adományozott Mészáros Györgynek, a Kar Alkalmazott Művészeti Intézete ny.egyetemi docensének. Egyetemünk rektora, az egyetemi évei alatt nyújtott jó tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért Rektori Dicséret kitüntetést adományozott Randos Melinda okleveles ipari terméktervező mérnökjelöltnek.

A díjak és elismerések után a doktor avatás következett. A 2013/14. tanév őszi félévében a Cziráki József Faanyagtudomány és Technológiák Doktori Iskoláját 2 hallgató végezte el sikeresen, az Anyagtudományok és technológiák tudományágban: Halász Katalin  okleveles könnyűipari mérnök és Taschner Róbert okleveles faipari mérnök, mérnök tanár, menedzser szakmérnök.  A felavatott doktorok képviseletében Dr. Taschner Róbert köszönetet mondott a Nyugat-magyarországi Egyetem professzorainak, tanárainak és minden dolgozójának, akik doktori képzésük során segítségükre volt, majd idézett Karunk névadójától Simonyi Károlytól miszerint: "A műveltség nem statikus állapot. A műveltség folyamat, melynek fenntartása állandó energia befektetést igényel."

Az ünnepség második felében a diplomák kerültek átadásra. 2014. január 6-22-e között, a végzősök 5 záróvizsga bizottság előtt tehettek záróvizsgát, így jelenleg 39 végzős vehette át diplomáját, illetve nyelvvizsga hiányában tanúsítványát. A végzettek szám szerint: 2 fő okleveles faipari mérnök, 18 fő faipari mérnök, 4 fő okleveles ipari terméktervező mérnök; 10 fő ipari termék- és formatervező mérnök 6 fő gazdaságinformatikus, 2 fő mechatronikai mérnök és 1 fő építőművész.

A végzősök eleget tettetek mindazon követelményeknek, amelyeket a tanulmányi rend előírt. Az átadó után Dr. Magoss Endre oktatási dékánhelyettes vezetésével a végzett hallgatók letettétek az esküt. Dr. Alpár Tibor a Kar dékánja, elbocsátotta a hallgatókat, és okleveles faipari mérnöknek, faipari mérnököknek, okleveles ipari terméktervezőnek, ipari termék- és formatervezőnek, gazdaságinformatikusnak, mechatronikai mérnöknek, építőművésznek nyilvánította őket, melyet kézfogásával is megerősített.
Különleges volt ez az évzáró, mivel a bő 50 éves múltra visszatekintő Faipari Mérnöki Kar utódaként most elöször került diplomaosztó a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar neve alatt.

Fotók: Petyus András, Forrás: NYME SKK

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.