FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-18

A magyar Praktiker anyavállalatát is felszámolják

Felszámolási eljárás iránti kérelmet terjesztett elő a Baumarkt Praktiker International GmbH, a Magyarországon 21 áruházat működtető Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. anyavállalata - közölte a magyar cég az MTI-vel csütörtökön.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A vagyonfelügyelő Christopher Seagon, aki egyben a többi operatív Praktiker vállalat felszámolóbiztosa is.

A Baumarkt Praktiker International GmbH kérelme továbbra sem jelenti a leányvállalatok, így a magyar Praktiker csődjét, hiszen az üzletmenet - mint ahogy korábban is - Németországtól függetlenül, önállóan bonyolódik - hangsúlyozza a magyar cég közleménye, amely szerint a lépés azért történt, mert valamennyi nem németországi Praktiker-cég eladás előtt áll, előrehaladott tárgyalási fázisban.

A valamennyi érdekeltségét együttvéve 20 ezer embert foglalkoztató Praktiker AG július elején közölte, hogy fizetésképtelenné vált. A cégcsoport csődgondnokai szeptember elején jelentették be, hogy mivel nem sikerült befektetőt találni a 130 tagú németországi Praktiker barkácsáruház-hálózat üzemeltetésének folytatására, a márkát kivezetik a német piacról.

A konszernhez tartozó Max Bahr áruházlánc megmaradhat, átvételéről több szakmai és pénzügyi befektetővel tárgyalnak jelenleg is.

 

A Praktiker Magyarország 2013-10-17-i közleménye itt olvasható.

 

A magyarországi leányvállalat korábban azt közölte: nem érinti a Praktiker magyarországi áruházainak működését a németországi csődhelyzet, mivel a konszernen belül a külföldi leányvállalatok önálló cég, a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartoznak. Ez a cég kérte most a felszámolási eljárás megindítását.

 

Iparági források az MTI-nek pár hete úgy nyilatkoztak, hogy szakmai és pénzügyi befektetők is érdeklődnek a Praktiker leányvállalatai, köztük a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. iránt, amelynek eladása még az idén megtörténhet.

 

A vételi ajánlatok befogadására, illetve a tárgyalások lefolytatására a Praktiker németországi központja az ausztrál Macquarie Groupot kérte fel. A Praktiker egyben, de külön-külön is értékesítené a Németországon kívüli leányvállalatait.

Több piaci szakértő szerint a magyarországi Praktiker érdekeltségek jó befektetések lehetnek, még akkor is, ha az utóbbi években komoly veszteségeket szenvedett a vállalat a gazdasági válság és a keresletcsökkenés hatására.

Karl-Heinz Keth, a Praktiker Magyarország ügyvezető igazgatója az MTI megkeresésére október elején sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a magyarországi Praktikerek értékesítéséről szóló információt. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az áruházak zavartalanul működnek. A Praktiker jelenleg 19 nagy alapterületű egységet és két mini-áruházat működtet Magyarországon, és 1200 embernek ad munkát.


A Praktiker Magyarország utolsó öt gazdasági éve számokban
Forrás/grafika: Napi.hu/Céginfo

A társaság 2012-ben 27,7 milliárd forint árbevétel ért el, vesztesége 2,5 milliárd forint volt, ami 600 millió forintos csökkenés 2011-hez képest. A magyar cég a gazdasági válság miatt, 2008 után fordult veszteségbe, de az ügyvezető igazgató júliusban azt mondta: már lábalnak ki belőle, és a cég a jelenlegi veszteséget képes kezelni.

Forrás: MTI

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.