FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-03

Nagykanizsa a bútoripar fellegvára

Többek között erről is tanúbizonyságot ad az immár 17. alkalommal megrendezett Kanizsai Bútorkiállítás és Vásár, melyen 13 helyi- és környékbeli, bútorgyártásban élen járó vállalkozás mutatkozik be termékeivel.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Stílusos és elegáns, jobbára egyszerű színvilágú bútorokkal találkozhatnak az érdeklődők - egészen vasárnapig - a lakberendezési kiállítás és vásárnak otthont adó Kanizsa Centrumban. A rendezvényt idén a Faipari Szakosztály Egyesület és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara (NAKKIK) közösen hozta tető alá, illetve - mint a keddi ünnepélyes megnyitón elhangzott - a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatta a Kanizsai Bútornapokat, ahol ezúttal a már ismert vállalkozásokon kívül több új bútorgyártó cég is képviselteti magát.

 

- Ugyanis egyesületünk tagjai nem konkurenciaként tekintenek egymásra, hanem az egymás elleni harc helyett mi, az összefogás fontosságában és eredményességében hiszünk - hangsúlyozta Hohl László. A Faipari Szakosztály elnöke elmondta, a hét folyamán Nagykanizsán tartja ülését az Országos Asztalos és Faipari Szövetség, melynek tagjai részt vesznek a kiállított bútorok értékelésében is.

Zsűrizendő, és persze a bárki által megtekinthető-megvásárolható termékekből pedig nincs hiány, ugyanis az idei Kanizsai Bútornapokon a lakószoba-, ebédlő-, konyhabútorokon, ülőgarnitúrákon, ágyakon, heverőkön kívül fürdőszoba-berendezéseket, kerti szökőkutat, nyílászárókat és virágkötészeti remekeket is megszemlélhetnek az érdeklődők.

Dr. Polay József, a (szintén szervező) NAKKIK elnöke szerint idén is több ezer bel-, és külföldi látogatóra számítanak. A kamara közreműködésének köszönhetően - egy nyertes pályázat jóvoltából - idén az esemény nemzetközi szinten történő megjelenésére és a vállalkozások külpiacon történő bemutatkozásának ösztönzésére is figyelmet fordítanak.

- Mindez azonban nem pusztán azt jelenti, hogy a határ menti horvát, szlovén sajtóban megjelenik a rendezvényről szóló híradás, hanem olyan Bútoripari Üzleti Estet is szervezünk, ahol a szakma képviselőinek előadásain túl a külpiacra lépés lehetőségeiről is informálódhatnak a résztvevők, valamint az est folyamán adjuk át a kiállítás díjait - összegezte dr.Polay József, szót ejtve a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásáról. Ami - a NAKKIK elnöke szerint - nagyban hozzájárult a rendezvény kibővítéséhez, illetve színvonalának növeléséhez.

- Ahhoz pedig, hogy Nagykanizsa a bútorgyártás területén kimagasló, nem fér kétség - szögezte le Cseresnyés Péter. Városunk polgármestere megnyitó beszédében kiemelte, a bútoripar sok ember foglalkoztat. - A kanizsai bútorokat az ország számos pontján ismerik, a gyártók szakmai tudására, munkájára bátran alapozhatunk. Nagykanizsának pedig egyik kitörési pontja lehet a bútoripar is.

Az október 6-ig tartó Kanizsai Bútorkiállítás és Vásár naponta, 9-19 óráig várja a látogatókat, akik között értékes bútorokat is kisorsolnak a rendezvény zárónapján.

 

Forrás: Kanizsa Újság

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.