FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-09-20

Erdészet - katasztrófavédelem bővülő együttműködése

Az állami tulajdonú Dalerd Zrt. 22 ezer hektárnyi erdőterületen gazdálkodik Békés és Csongrád megyében, amelyek közül 15 ezer hektárnyi található Csongrádban - mondta el Spiegel Endre, a részvénytársaság vezérigazgatója a katasztrófavédelem kishomoki bázisán tartott megbeszélésen.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A megbeszélésen részt vett a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, az igazgatóság, annak kirendeltségeinek és hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak vezetői, valamint Tóth Tibor tű. ezredes, a Békés Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is.

 

A Csongrád megyei igazgatóság működését ismertetve Szatmári Imre tű. ezredes, megyei igazgató kiemelte: a tavalyi év azonos időszakához képest az idén kevesebb tűzoltói beavatkozásra volt szükség a megye területén, a tűzvizsgálatok valamennyi esetben feltárták a vizsgált esetek okát, és fontosnak nevezte a járási mentőcsapatok megalakulását. Utóbbiak Békés megyében is megalakulnak - mondta el a békés megye katasztrófavédelmi helyzetét vázolva Tóth Tibor tű. ezredes, hozzátéve, hogy a főügyeletükre érkező szándékosan megtévesztő jelzések ügyében megtették a szükséges intézkedéseket. Mint elhangzott, mindkét megyében új katasztrófavédelmi őrs kezdheti meg működését: a mezőberényi októbertől, míg a kisteleki a jövő év első félévében állhat szolgálatba.

Az erdészettel kialakított együttműködés keretébe illeszkedik az a gyakorlat, amelyre a Dalerd Zrt. Ásotthalmi Erdészetében kerül sor szeptember 25-én - mondta el Hallai Zsolt tű. őrnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője. Mint kifejtette, a júliusban az erdészet munkatársaival közösen megrendezett gyakorlaton már kipróbálhatták a tűzoltók a térinformatikai berendezések használatát az erdőben, amikor nemcsak a kijelölt pontok megtalálása, hanem erdőrészletek azonosítása is feladatuk volt. Szeptember 25-én újabb gyakorlatra kerül sor, amelyen a hivatásos egységek egy tűzterjedési modellt dolgoznak ki, míg Ruzsa, Mórahalom, Ásotthalom és Üllés önkéntes tűzoltói számára a tűz terjedését megakadályozó tűzpászta kialakítása lesz feladat, amelynek végrehajtása egyúttal a Mórahalmi Járási Mentőcsapat rendszerbe állító gyakorlata is lesz.

A térinformatika további felhasználási lehetőségeit vázolta a megbeszélésen dr. Kitka Gergely tű. hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság informatikai osztályvezetője. Cél egy olyan rendszer kifejlesztése, amely digitális térképen teszi láthatóvá a beavatkozók és a műveletirányítók számára a terület erdőinek elhelyezkedésén túl, hogy azok lombhullató, vagy tűlevelű erdők, és a területen hol találhatók lakott tanyák, szénhidrogén kutak, vendégházak vagy raktárak. Az így kialakított térképet a katasztrófavédelem mellett az erdőgazdaság is hasznosíthatja munkája során.

 

Az egyeztetést követően azon részt vevők egyetértettek, hogy az mindkét szervezet számára eredményes volt.

 

Forrás: Promenád

Kapcsolódó:

Közös érdek az erdőtüzek megelőzése (2013-04-12)

Horvát katasztrófavédelmi szakértők Somogyban (2013-08-08)

Az erdőtüzet kiszámítani nem lehet, de kell rá számítani (2011-06-01)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.