FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-08-12

Hizó Ferenc: zöldgazdasági és klímapolitikai helyettes államtitkár

Zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban augusztus 1-től.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

2013. augusztus 1-jei hatállyal Hizó Ferencet nevezték ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkárának. A helyettes államtitkárság a minisztériumon belül a Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős Államtitkárság alá tartozik.

 

A zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár feladatkörében gondoskodik a megújuló energia hasznosítás elterjesztése, valamint az energiahatékonyság- és az energiatakarékosság-fokozás stratégiai feltételeinek megteremtéséről, továbbá a klímapolitikai stratégia kidolgozásáról és végrehajtásáról. Intézkedési területéhez tartoznak az épületenergetikai és az épület-energiahatékonysági programok is.

A helyettes államtitkár látja el továbbá az üvegházhatású gázok emisszió-kereskedelmi rendszerének működtetésével összefüggő feladatokat, gondoskodik azok végrehajtásáról, az értékesítési bevételek felhasználásáról. A kiemelt közszolgáltatások (víziközmű-szolgáltatás, hulladékgazdálkodással összefüggő közszolgáltatások) területén Hizó Ferenc felelősségi körébe tartozik az állami szerepvállalás érvényesítése, a meghatározó szabályozási és gazdasági feladatok ellátásával.

 

Hizó Ferenc a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján és a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte közgazdász diplomáit. 2011 óta áll a tárca alkalmazásában, először az Energiagazdálkodási Főosztályt, később a Kiemelt Közszolgáltatások Főosztályát vezette. Ezt megelőzően pénzügyi és energetikai területen dolgozott.

Forrás: kormany.hu, MN

 

FATÁJ kiegészítés:

 

Elődjét, Horváth Attilát (38) július 18-án nevezték ki a Fejlesztés- és Klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért felelős Államtitkárság államtitkárának.

 

Hizó Ferenc az Energiapolitika 2000 Társulat 2011. 09. 12-i konferenciáján még mint az Energiagazdálkodási Főosztály vezetője tartott előadást "A KÁT rendszer átalakítása - az új távhő szabályozás" címmel, aminek során az akkori szándékokat mutatta be. (A 35 perces videóban 7:37-től kezdődik az előadása.) Az előadás ábrái és az utána vita is megtekinthető az ENPOL honlapján.

A XIX. Főenergetikusi és Innovációs Szemináriumon (Visegrád, 2012. május 9.) Magyar Energiastratégia 2030-ig címmel tartott előadást. (pdf 25 oldal) Ebben: Megújuló-energia hasznosításunk mindössze 7,3% és ennek is több mint 50%-a tűzifa együtt tüzelésből származik (e nélkül a hazai megújuló részarány 2-2,5% lenne!) Továbbá a 13. oldal címe: A megújuló energia leggazdaságosabban hőtermelésre hasznosítható. Ehhez ott két érdekes ábra tartozik, de azokból a fa szerepét, megújulón belüli célzott arányát nem lehet kiolvasni.

Érdekes a 2011. november 21-én a Magyar Távhőszolgáltatók szövetségénél tartott előadása (pptx 27 lap) is, különösen annak 2. része a megújulók tervezett támogatási rendszeréről.

 

Persze szakterületünk szempontjából a legérdekesebb az lesz, hogy a KÁT METÁR-rá alakítása mikor és hogyan fog bekövetkezni, illetve a biomassza, a fa ilyen célú alkalmazására Hizó Ferenc e téren milyen konkrét megoldásokat fog javasolni.

 

Van aki szerint luxus lett a zöldáram: "Mára bebukott az olaszországi, a spanyolországi, a bulgáriai, a szlovákiai, a romániai és a belgiumi támogatási rendszer is, a cseheknél épp most telt be a pohár." A cseheknél hamarosan eltűnnek a zöldáram támogatások.

Forrás: nol.hu, youtube.com,
www.enpol2000.hu, cwsolutions.hu, mataszsz.hu, vg.hu,

Kapcsolódó:

FATÁJ 2013-05-30 2013-ban sem lesz METÁR

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.