FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-08-02

Ökoházat épít Bekénypusztán az ÉSZAKERDŐ Zrt.

Az év végére elkészülhet az új turisztikai látogatóközpont és ökoház Bekénypusztán. Az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. idei legnagyobb beruházásának alapkövét kedden rakták le. A Kisgyőrtől néhány kilométerre fekvő területen korábban egy vadászház állt, ami még az 1920-as években készült. Ezt tavasszal lebontották, és a helyén épül meg a közel négyszáz négyzetméteres, földszintes létesítmény.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Tamók István és Zay Adorján

Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója az ünnepségen úgy fogalmazott: egy közösségbe tartozó embernek az jelent igazi örömet, ha újat alkothat. Az épület azért kapta az ökoház nevet, mert ide várnak mindenkit, aki kikapcsolódásra, pihenésre, felüdülésre vágyik. Gyerekek az erdei iskolákból, természetjárók, turisták, kerékpárosok és vadászok egyaránt szállást találnak majd a komplexumban. Itt legfeljebb 12 vendéget tudnak egyszerre elhelyezni, négy vendégszoba, valamint a szükséges kiszolgáló helyiségek szolgálják a látogatók kényelmét. A beruházást a társaság saját forrásból valósítja meg. A teljes költség - beleértve a berendezést, a parkolók kialakítását, valamint az épület környezetének rendbetételét - megközelíti a százmillió forintot.

A rendezvényen Kisgyőr polgármestere, Kékedi László, a kivitelezést végző Diamit Zrt. tulajdonosa, Tamók István, és az erdészeti társaság több munkatársa is részt vett.

 

A beruházásnak egy rendhagyó időkapszulával is emléket állítottak. Fotó a régi vadászházról, az ökoház látványterve, nemzetiszínű szalag, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap, az Észak-Magyarország egy példánya, egy üveg bor, néhány fémpénz, egy trófea alátét, valamint az ünnepség résztvevőinek aláírásával ellátott ív. Ezek a tárgyak kaptak helyet az épület alapjában kialakított üregben. Ebből az alkalomból egy batul almafa csemetét is elültettek a leendő bekénypusztai turisztikai látogatóközpont és ökoház udvarán.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.