FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-25

A DANZER-től az FSC megvonja a tanúsítottságot

Az FSC megvonja a a Danzertől a tanúsítottságot, az újratanúsításhoz pedig meghatározta feltételeit. Az intézkedés a Danzer Csoport több cégét is érinti. Az ügyben vétkes SIFORCO-t azonban már eladták a GBE-nek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Május 21-én az FSC elnöksége sajtóközleményben tudatta, hogy a továbbiakban felfüggeszti az együttműködést a Danzer Csoporttal. Ezáltal mindenekelőtt a Danzernek és leányvállalatainak megtiltják az FSC tanúsítvány további használatát.

A kizárás alapja a Greenpeace által benyújtott panasz, mely szerint az egy évvel ezelőtt a GBE-nek eladott SIFORCO nevű leányvállalat ismételten megsértette az emberi jogokat. Az esetek 2011-ben voltak a Kongói Demokratikus Köztársaság Yalisika nevű falujában. A panaszbizottság Greenpeace és a Danzer által is elfogadott tagjai egyértelműen megállapították az FSC együttműködési politikájának megsértését. "A Danzer eljárása veszélyeztette az FSC jó hírét" mondta Kim Carstensen, az FSC vezérigazgatója.

A Danzer, mint korábban is, kizárta hogy felelősséget vállaljon a Yalisika falu eseményeiért, ugyanakkor a térséget érintő panasz az FSC márkát károsíthatja. A Danzer hangsúlyozza, hogy továbbra is tartamosan gazdálkodik és újra el akarja érni az FSC tanúsítottságot. A folyamatban lévő eljárást értékelni lehetne elismert konfliktuskezelő intézettel és az FSC követelményekhez hozzáigazítani.

Az újratanúsításhoz az FSC feltételei:

A Danzer Csoport teljesítette minden kötelezettségét, amit a vállalkozás a yalisikai embereknek megígért: egy iskola és egy egészségközpont építését, valamint egy út építését. Nem elég azonban, hogy a Danzer felszerelést és anyagokat szállít, a szükséges know-how-t is rendelkezésre kell bocsássa az építéshez. A Danzer világos konfliktusmegoldási eljárásokat vezetett be, hogy yalisikaihoz hasonló konfliktusokat elsimítsa. Ezeknek az eljárásoknak figyelembe kell venniük a szabad, előzetes és tájékoztatáson alapuló egyetértésre vonatkozó FSC irányelveket.

A Danzer Csoport hozzájárult, hogy ezen célok elérésének lépéseit egy harmadik szervezet - melyet az FSC titkárság bíz meg - felügyeli.

Ez az intézkedés érinti a Danzer AG-t, a Danzer UK Ltd-t, az Interholo AG-t, valamint az IFO-t (Industrie Forestiere d'Ouesso), az eddigi legnagyobb afrikai FSC tanúsított koncessziótulajdonost. A kifogással közvetlenül érintett vállalkozást, a SIFORCO-t a múlt évben eladták az amerikai GBE-nek (Group Blattner Elwyn), amelyik eddig nem törekedett az FSC tanúsítottságra.

A Danzerre váró következményekkel kapcsolatban az FSC összeállított egy FAQ (gyakran ismételt kérdések) leírást, mely tartalmazza az ügy részleteit is, angolul.

Ebből a tanúsítás visszavonás menetrendje:

 

hatályos ...-tól A Danzernek ...ig szabad A Danzernek le kell állítania ...
2013. máj. 21. eladnia és szállítania FSC anyagot, melyet e dátum előtt rendeltek meg. az új megrendelések felvételét, melyek FSC anyagok új eladási szerződéseire vonatkoznak.
2013. aug. 21.

szállítania FSC anyagot, melyet május 21. előtt rendeltek és augusztus 21. előtt számláztak.

FSC anyagok eladását és számlázását.
2013. nov. 21.   FSC anyagok szállítását.

 

Az FSC a Danzertől elválással foglalkozó sajtóanyagát honlapján közzétette németül, franciául, latin-amerikai spanyolul, latin-amerikai portugálul, malájul, koreaiul, thai nyelven, egyszerű és hagyományos kínaiul.

Forrás: ihb.de, fsc.org,

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.