FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-06-21

Miért vásároljunk fenyőbútort?

Sokan még a mai napig nem látják a fenyőbútorok igazi előnyeit. Ezzel a kis tanulmánnyal igyekszünk segíteni Önöknek a döntésben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Akinek fenyőbútora van, annak minden nap egy karácsony!

 

Miért valljuk ezt?

A fenyőbútorok egész évben kellemes, karácsonykor megszokott fenyőillattal édesítik a levegőt.

 

Ennél meggyőzőbb érvek kellenek?

Előfordult már Önnel, hogy esősebb napok után a magasabb páratartalom miatt elkezdett bepenészedni a szobája? A szárazabb napokban pedig párásítókat kell használnia? Erre is megoldást nyújt a fenyőbútor. Amikor magas a levegő páratartalma a fenyőbútorok magukba szívják a felesleges párát, mikor alacsonyabb, akkor a korábban magába zárt párát kiengedi. Így a fenyőbútorokkal ellátott helyiségekben egész évben ugyanakkora a páratartalom.

 

Igen, de ettől a változástól nem megy hamar tönkre?

Ez egy tévedés. A fenyőbútorok híresek a tartóságukról. Mondhatnánk szlogenként is, hogy "fenyőbútorok generációkon át. "

 

Gondoljunk csak bele, hogy régen a faházakat is fenyőből építették. Milyen masszív anyagnak kellett lennie ahhoz, hogy egy házat lehessen belőle építeni és minden értékünket rá merjük bízni. Ráadásul cégünknél  kifejezetten északi területeken (Oroszországban, Finnországban, Svédországban) nőtt borovi fenyővel dolgozunk. A hosszú, hideg teleknek köszönhetően erős felépítésűek aminek következtében ellenállóak. Fontosnak érezzük megjegyezni, hogy csak olyan helyről vásárolunk alapanyagot, ahol biztosított a kivágott erdő újratelepítése. A gondos, precíz fafeldolgozásnak köszönhetően termékeink masszívak és tartósak. Nálunk a minőség az első, minden más csak utána jöhet.

 

Egy kis érdekesség.

Tudta Ön, hogy az olasz Velence városát tartó cölöpök egy része szintén fenyőből készült?

 

Pedig így van a libanoni cédrusok és dalmát tölgyek mellett a fenyő az ami a kő- és márványépületeket a víz felett tartja.

 

Engedjék meg, hogy zárásként elmeséljek egy személyes történetet.

Biztosan előfordult már az Önök családjában is, hogy egy-egy játékot, ruhát, bútort odaadtak, kölcsönadtak a rokonoknak, hogy használják? A fenyőbútor pont ilyen!

 

A családunkban van egy asztal, aminél már akkor a vasárnapi ebédet fogyasztottuk, amikor még kisgyerek voltam. Azóta elköltöztem, családot alapítottam. Az asztal rokonról rokonra szállt, hol ilyen színben, hol olyan színben és mindig csodálva néztem, hogy a modern környezetbe pontosan úgy illik, mint egy retróba. Tisztán emlékszem arra a napra, amikor csörgött a telefonom és a fenyő asztal ügyében kerestek. A testvéremnél volt éppen, aki egy másik új bútort vásárolt a helyére. Most újra nálam van, az én otthonomat ékesíti patináns kinézetével, elegáns megjelenésével. Hogy miért fenyőbútor? Mert a fenyőbútor témát szolgáltat, története van, ami arra vár, hogy mint egy népmesét gyerekeinknek, unokáinknak elmeséljük!

(x) Etsberger Fenyőbútor Kft.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.