FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-31

Hello Wood 2013 CLOSER!

Közösségépítés a design és az építészet eszközeivel - Hello Wood 2013 CLOSER! - a világhírű MOOMOO iroda, a barcelonai CODA építészei és Zobóki Gábor is workshopvezetők az alkotótáborban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A Wallpaper magazin szerint a világ 30 legjobb építészirodája közé tartozik a lengyel Moomoo, amely egyike azon európai irodáknak, ahonnan tervezők érkeznek, hogy workshopot vezessenek Csórompusztán, a 2013-as Hello Wood alkotótáborban.

A spanyol, angol, lengyel, német, osztrák és magyar építészek idei munkájának témája: CLOSER!, azaz KÖZELEBB!

Múlt évben a Hello Wood résztvevői 8 borsodi településre készítettek installációkat, hogy saját eszközeikkel tegyenek a helyi közösségekért. A szociális építészeti beavatkozások a közösségi életet próbálták elősegíteni. Voltak kreációk, amelyek enyhítették a lokális feszültségeket, mások elősegítették a település identitásának pozitív alakulását. A szervezők 2013-ban azt szeretnék továbbvizsgálni, hogyan tudnak az építész és tervező szakmák közösségépítő szerepet betölteni, azaz hogyan fűzhető szorosabbra az emberek, a természet és az épített környezet közötti viszony a design és az építészet eszközeivel.

Égbolt, szél, zene, tűz, kocsma, asztal: néhány azon dolgok közül, amelyek kohéziós szerepet töltenek be egy közösség életében - mondják a Hello Wood idei workshopvezetői. Közülük ketten, Lukasz Pastuszka és Jakub Majewski a Moomoo irodából úgy gondolják, életünkben az egyik legfőbb kihívás, hogy a globalizáció, a digitális világ és a felgyorsult élet elfeledtette velünk a "könnyű életet". A cél, hogy visszataláljunk az érzékeinkhez. Senses - Levels - People (Érzékek - Szintek - Emberek) munkacímű projektjük során egy olyan teret fognak létrehozni, ahol az érzékelés felerősödik, és az emberek természettel való interakciója intenzívebbé válik.

A lengyel alkotópáros workshopján kívül további 10 műhely indul a fesztiválhangulatú Hello Wood designeseményen, amelyeket egytől egyig élvonalbeli tervezők és építészek vezetnek majd. Enrique Soriano és Pep Tornabell a barcelonai CODA építészirodából, Holger Alpermann a Berlini Művészeti Egyetemről (UDK), Pap Bence a bécsi Iparművészeti Egyetemről (Universität für Angewandte Kunst) és Oliver Sales brit építész, Losonczi Áron, az üvegbeton feltalálója és Turányi Bence, a t2a építésziroda építésze, Szőke Gábor Miklós a sztárallűrjeiről is ismert szobrászművész, Dékány Tibor, Hatvani Ádám és Harcsa Dia a Sporaarchitects építészirodából, Gál Béla, Frikker Zsolt és Vas-Eysen Áron, Cseh András és Veres Bálint, Nagy Nándor és Szabó Bulcsú - és idén a magyar szakma egyik nagyja, Zobóki Gábor DLA habil. építész is csatlakozik egyik kollégájával, Csiszér András építésszel a Zobóki-Demeter Építészirodából workshopvezetőként az alkotótáborhoz.

A szervezők, Pozsár Péter (kurátor), Bakos Maxim (igazgató), Huszár András és Ráday Dávid (kreatív vezetők) olyan alkotások megszületését várják, amelyek "egy lépéssel közelebb" hoznak, azaz rámutatnak az érintkezési pontok nélkülözhetetlenségére, a személyes kontaktus pótolhatatlanságára. Lehetnek ezek találmányok, amelyek összehoznak időst és fiatalt, vagy épp nőt és férfit. Lehetnek installációk, amelyek rámutatnak a művi környezet és a létrehozói közötti kapocs különös elemeire, vagy olyan alkotások, amelyektől az eddig passzív szemlélő aktív szerepet vállal ember és természet kapcsolatában.

 

A Hello Wood továbbra is fontos szerepet tölt be azoknak a fiataloknak, diákoknak az életében, akik a workshopokban dolgoznak egy-egy vezető-mentor keze alatt. A szervezők a résztvevőket pályázat útján választják ki. Az alkotótábort a Wood Junior gyerektábor előzi meg, majd a csórompusztai alkotóhetet követően a Hello Wood a Szigetre és a Design Hét Budapestre költözik.

A Hello Wood egy multikulturális, multidiszciplináris művészeti program. Legismertebb eseménye a nyaranta megrendezésre kerülő egyhetes alkotótábor, ahol ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal. Az itt létrehozott alkotásoknak két közös jellemzője van: többnyire fából készülnek és nem hiányozhat belőlük társadalmi szerepvállalás és művészet összefonódása. A Hello Wood tudományos és művészeti területeket integrál, közösséget épít és tehetséget kutat. Nem csak országhatárokat átívelve hoz össze diákokat és oktatókat, de az egyszeri embert is összeköti az alkotó tervezőkkel.

 

A Hello Woodhoz a faanyagot 2010 óta a Jaf Holz Ungarn Kft. biztosítja. A Hello Wood kiemelt támogatója a Design Terminál.

 

Események:

Wood Junior:

2013. július 1-6. (15-18 éves gyerekeknek),

2013. július 8-13. (9-14 éves gyerekeknek)

Hello Wood alkotótábor: 2013. július 15-21.

Hello Wood a Szigeten: 2013. augusztus 5-12.

Design Hét Budapest: 2013. szeptember 27.-október 6.

Forrás: Hello Wood

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.