FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-14

Állami erdőgazdaságok árbevétele 2012.: 80 Md Ft

Több mint 80 milliárd forint nettó árbevételt ért el 2012-ben a 22 állami tulajdonú erdőgazdaság - közölte az erdészeti társaságokat irányító Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. elnök-vezérigazgatója május 13-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Baranyay László a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. nyírbátori erdészetének épületavatóján elmondta: eredményes évet zártak tavaly az erdőgazdaságok, amelyek 2012-ben összesen 3 milliárd forintot meghaladó nyereséget könyvelhettek el.
     A társaságok összesített bevétele egy évvel korábban 82 milliárd forint volt, eredményük pedig 3,9 milliárd forint.
     Az elnök-vezérigazgató beszédében emlékeztetett: az MFB egy törvénymódosítás eredményeképpen 2010. nyarán vette át az állami tulajdonú erdészetek tulajdonosi irányítását. Az összesen 1 millió 66 ezer hektárnyi erdőterületen gazdálkodó huszonkét társaság közül három korábban a Honvédelmi Minisztérium irányítása alá tartozott.
     A társaságok feladatait - a természeti értékek védelme és megőrzése, az erdők fenntartása, gyarapítása, a vadállomány őrzése, a természeti egyensúly fenntartásához való hozzájárulás - sikeresnek értékelte Baranyay László. A társaságok országos szinten 5700 embernek adtak munkát, az elmúlt két évben nagyszámú közmunkást is alkalmaztak.
     A Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar megye állami erdőit kezelő NYÍREDŐ Zrt. vezérigazgatója az eseményen elmondta: az elmúlt időszakban az erdőgazdaság több helyi erdészetében újultak meg a főépületek, Nyírbátorban 123 millió forint kivitelezési költéségből építettek egy modern erdészeti központot.
     Szalacsi Árpád beszédében fontosnak nevezte az országos Kéktúra útvonalához kapcsolódó fejlesztéseket. A kiírt pályázaton a NYÍRERDŐ Zrt. ebben az évben 202,6 millió forint értékben valósíthat meg közjóléti fejlesztéseket - mondta.

Forrás: MTI 2013. május 13., hétfő 13:30


Szalacsi Árpád Nyírerdő Zrt. vezérigazgató, Balla Jánosné Nyírbátor polgármestere, Baranyay László MFB Zrt. elnök-vezérigazgató


A Nyírbátori Erdészet új épülete.

Az új erdészeti központ avatásán Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója kijelentette: a társaság több erdészeténél sikerült az utóbbi években az irodaépületeket korszerűsíteni, és most Nyírbátorban is a végére értek egy nagyszabású munkának. A 456 négyzetméter hasznos alapterületű, 123 millió forint kivitelezési összegű épület a kor elvárásainak megfelelő munkakörülményeket biztosít az itt dolgozóknak.

Abban reménykedünk, hogy a központ szellemi műhely is lesz. Nemcsak az itt hivatásszerűen dolgozó alkalmazottak jönnek be naponta szívesen, hanem azok a vállalkozók, vevők, szállítók, magánerdő tulajdonosok is, akiknek az erdészet fontos partnere. Örülnénk, ha az erdészeti- és fafeldolgozási tudományos élet képviselői, hivatásos természetvédők és önkéntesek jó érzéssel lépnének be e házba. Éljék meg valamennyien, hogy falai között problémamegoldó készség, segíteni- és együttműködni akarás van, erdészhez és állami alkalmazotthoz illő kulturált ügyintézésre számíthatnak, röviden a Nyírbátori Erdészeti Központ legyen a térség erdészeti tudásközpontja - mondta Szalacsi Árpád.

A cégvezető beszédében szólt az itt működő fafeldolgozóról is: az üzemnek tengernyi problémával kellett megküzdenie, s nem kevés a gond ma sem. A környéken állandó, visszatérő kérdés a fafeldolgozó üzem és az itt dolgozók sorsa. A NYÍRERDŐ Zrt. elkötelezett a munkahelyek megtartásában, az általa kezelt erdők hozama tudja biztosítani a cél elérését.

 

Az avatóünnepség résztvevőit Balla Jánosné, Nyírbátor polgármestere is üdvözölte. A vendégek között több állami erdészeti társaság vezérigazgatója mellett ott volt Nagy András, az MFB ügyvezető igazgatója, Miskoltzy Zsuzsanna, az MFB kabinetiroda vezetője, Nyiri János, a bank szóvivője, valamint Rádly Éva Mária, a NYÍRERDŐ Zrt. felügyelő bizottságának elnöke is.

Fotó és szöveg: Vereb István, Nyírerdő Zrt.

 

Kapcsolódó:
Erdőgazdálkodók számokban 2011 - állami erdőgazdaságok FATÁJ 2012-07-19
Top30 Magán-erdőgazdálkodók számokban 2011. FATÁJ 2013-03-11

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.