FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-10

2013 sem maradhat Hello Wood nélkül

A Hello Wood multikulturális-multidiszciplináris művészeti program 2013-ban is színesíti az évet. A nyaranta megrendezésre kerülő egyhetes alkotótáborban, ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Az itt létrehozott alkotásoknak két közös jellemzője mindenképp van: hogy többnyire fából készülnek és, hogy a társadalmi szerepvállalás és a művészetek összefonódása nem hiányozhat belőlük. A Hello Wood tudományos és művészeti területeket integrál, közösséget épít és tehetséget kutat. Nem csak országhatárokat átívelve hoz össze diákokat és oktatókat, de az egyszeri embert is összeköti az alkotó tervezőkkel.

 

Idén nemcsak a 4×4 cm-es faléceké a főszerep, új faanyagok is beépíthetők lesznek az installációkba. A résztvevők fantáziája a terasz-anyagok, kompakt lemezek, rétegelt táblásított fapanelek (BBS), és  hossztoldott gerendák (KVH) mentén is szárnyalhat, amelyeket idén is a tábor stratégiai partnere a Jaf Holz Ungarn Kft. biztosít.

 

TÉMA - Hello Wood 2013 - Gyere közelebb!

Idén a Hello Wood közelebb megy, mint eddig bármikor. Azt kutatjuk, hogyan fűzhetnénk szorosabbra a természet, az épített környezet és az emberek közötti viszonyt. A design és az építészet eszközeivel keresünk válaszokat arra, hogy hogyan kerülhetünk legalább egy lépéssel közelebb. Ennek megfelelően olyan installációk születését reméljük a tábortól, melyek kapcsolatot teremtenek. Rámutatnak az érintkezési pontok nélkülözhetetlenségére, a személyes kontaktus pótolhatatlanságára. Itt most sem elég, ha valami szép. Történeteket keresünk, folyamatosan változó, megtapasztalható matériát. Olyanokat, mint amilyen maga a fa.

Lehetnek ezek invenciók, amelyek összehoznak időst és fiatalt vagy épp nőt és férfit. Találmányok, amelyek rámutatnak a művi környezet és a létrehozói
közötti kapocs különös elemeire. Vagy épp olyan alkotások, amelyektől az eddig passzív szemlélő aktív szerepet vállal ember és természet kapcsolatában. A Hello Wood 2013-ban összeköt, szorosabbra fűz és közelebb visz. Méghozzá egy jól ismert helyszínen, mivel idén nyáron újra Kapolcs mellé, Csórompusztára költözünk.

Szokásainkhoz híven a tábor továbbra is a fa installációkra fókuszál. Keressük azokat az innovatív, lelkes és fáradhatatlan szakembereket, akik a fentiek alapján máris úgy érzik, hogy ezeregy ötletük van, hogyan kerülhetünk közelebb. Mivel a tábor lehetőségei korlátozottak, csak a legeredetibb
installációk valósulhatnak meg. Ezért arra kérünk, amennyiben szeretnél workshopvezetőként részt venni az idei Hello Wood-on, írd le, milyen koncepció mentén álmodnád meg a diákokkal együtt a végső terveidet. Oszd meg velünk, hogy mi az a téma, mi az a meglévő vagy vágyott kapcsolat, ami mozgatja a fantáziádat. Hogy Te, hogyan tennél azért, hogy jobban ismerjük és értsük, ami körül vesz bennünket.

 

Felhasználható anyag

Egy csapat 2 m3 épületfából gazdálkodhat, amelyet egyeztetés szerint, tetszőleges keresztmetszetben gyalult formában biztosít stratégiai partnerünk a Jaf Holz a tábor kezdetén. Emellett a Jaf Holz Ungarn Kft. jóvoltából idén terasz-anyagok, kompakt lemezek, rétegelt táblásított fapanelek (BBS), és hossztoldott gerendák is beépíthetők lesznek az installációkba.

 

Amennyiben az installációt egyéb anyagokkal szeretnétek kiegészíteni (pl. ponyva, újrahasznosított anyagok stb.) erre is van lehetőségetek, de ezek mennyiségét tüntessétek fel a pályázatban. A fán kívül más anyagot nem tudunk biztosítani, így a beszerzésükről nektek kell gondoskodnotok, de vállaljuk azok helyszínre szállítását  a Hello Wood budapesti telephelyétől.

 

 

Hello Wood dátuma, helyszíne: 2013. 07.15-21. Csórompuszta

 

 

Forrás: I LOVE WOOD

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.