FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-06

A LET'S DOIT expanziós offenzívája Magyarországon

A LET'S DOIT üzletkoncepcióval az osztrák 3e Handels- und Dienstleistungs AG olyan kiforrott koncepciót ad aktív vállalkozások kezébe, amely a sikeres piaci részvétel minden feltételének megfelel.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Az elmúlt évek gazdasági válsága a barkács piacon is jelentős nyomokat hagyott maga után. Azonban Magyarországon is érvényes a tézis: nincsen válság új lehetőségek nélkül! Ismert barkács áruház-láncok kivonulásának, valamint sok szerszám-szakkereskedés megszűnésének köszönhetően piaci részesedés és forgalmi potenciál válik szabaddá - ezt a megmaradt szakkereskedők most kell lekössék maguknak. A LET'S DOIT üzletkoncepcióval az osztrák 3e Handels- und Dienstleistungs AG olyan kiforrott koncepciót ad aktív vállalkozások kezébe, amely a sikeres piaci részvétel minden feltételének megfelel.

 

A 3e-csoport expanziós offenzívát tervez a Magyarországon kínálkozó lehetőségek kihasználására. A 3e-csoport által kínált know-how-t Magyarországon már 25 tagvállalat veszi igénybe. 

 

 

Nehéz kiinduló állapot - sokan bedobják a törülközőt

A magyar barkács piac legismertebb áldozata a francia barkácsáruház-lánc, a Bricostore, amely 2012 végén végleg kivonult a piacról - mindannak ellenére, hogy 9 áruházban, több mint 12 milliárd Forint forgalmat bonyolított a magyar piac addig negyedik legnagyobb résztvevője. De más nagy nevek is, Baumax, Praktiker a válság következményeivel küzdenek, és komoly megújulásra van szükségük. Mindez hatással van a nagy barkács áruházak kínálatának minőségére is:

- A választék a készletek csökkentése miatt szűkült

- Átszervezési intézkedések révén a személyzet létszámának csökkentésével faragnak a költségeken

- Mindez pedig a barkácsáruházaknál a szaktanácsadás és a szolgáltatások minőségének további szűküléséhez vezet

 

"A magyarországi barkácsáruház-láncok gyengélkedésük miatt nemcsak leállították a terjeszkedést, hanem a túlkínálatukból is visszavesznek. A fennmaradó szakkereskedések számára kiváló lehetőségek nyílnak új piaci részek megnyerésére és többletforgalom realizálására", nyilatkozta Dr. Günther Pacher, a 3e Handels- und Dienstleistungs AG vezérigazgatója.

LET'S DOIT: Kipróbált koncepció az indulás támogatására

A 3e-csoport által kifejlesztett LET'SDOIT üzletkoncepció Ausztriában és a kelet-közép-európai országokban már sok éve megvetette a lábát. A versenytársak közül legfőként az alábbi jellemvonások miatt tűnik ki:

- szakkereskedők komoly know-how-val és magas szinten képzett alkalmazottakkal

- letisztult üzletkialakítás

- jól strukturált választék

- áttekinthető szortiment-bemutatás

- folyamatos szortiment-ellenőrzés és fejlesztés

- professzionális és a vásárló számára az üzletben is jól felismerhető reklám

 

"Természetesen még mindig az átfogó és professzionális szaktanácsadás a legnagyobb versenyelőnyünk. Ezt az előnyünket meg is kell tartanunk. A LET'S DOIT koncepció jól kialakított és áttekinthető kínálatával együtt a Partnereinknek remek lehetőségük nyílik, hogy a piac tortájából az eddiginél nagyobb szelet ragadhassanak magukhoz" mondta Dr. Günther Pacher.

 

A saját készítésű koncepciók drágák, és manapság már nem is elegendőek

A 3e-csoport jelenleg 25 tagvállalatnak nyújt támogatást, ebből tízen pedig a már bizonyított LET'S DOIT koncepció szerint működnek.

 

Az, hogy hány szakkereskedőt tud a 3e-csoport felvenni, a magyarországi képviselet munkatársainak meggyőző-erejétől is függ. Pacher vezérigazga- tónak azonban meggyőződése, hogy a rátermett szakkereskedők számára a csatlakozásra a mostaninál jobb alkalom nemigen várható. "A saját kialakítású üzletkoncepciók megvalósítása nem csak drága és időt rabló. A házilag összeállított koncepciók a legritkább esetben sikeresek" - magyarázza a kiskereskedelemben több évtizedes tapasztalatot szerzett Pacher.

2013-ra a 3e-csoport a piac pozitív változását várja

A vállalkozások és háztartások forrásai a feszült gazdasági helyzet miatt még mindig korlátozottak. A restriktív hitelezési lehetőségek nem teremtenek barátságos környezetet a beruházásokhoz sem. Ennek ellenére a 3e-csoport szakértői bizakodóak azt illetően, hogy az előttünk álló évben a piac pozitív irányban fejlődik.

 

A 3e-csoport iparcikk szakkereskedők társulása. A csoport tagjainak összes forgalma 2012-ben 530 millió Eurót tett ki, ebből 413 millió Ausztriában, 117 millió pedig a környező országokban realizálódott. Ezzel az eredménnyel a 3e-csoport az ausztriai szerszám szakkereskedelmi piac elsőszámú résztvevője. Magyarországon a 3e-csoportnak 25 tagvállalata van, ebből 10 LET'S DOIT üzlet.

Forrás: MagyarÉpítéstechnika

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.