FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-04

Európa erdeinek ünneplésére invitálnak erdészeti szervezetek

2013-ban sok esemény és akció lesz az életünkben az erdők fontos szerepének elismerésére és erősítésére. Ezek csúcspontja lesz az Európai Erdők Hete december 9-13-án.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Március 21-én lesz az első hivatalos Erdők és a Fa Nemzetközi Napja, amit az ENSZ 2012. novemberi Közgyűlése fogadott el.

 

 

Ugyanakkor 2013-ban az erdők és az erdészeti szektor javára több más fontos dolog is lesz, köztük például

a) a joghatással bíró Európai Erdőegyezmény végső munkálatai és várható elfogadása,

b) az EU Erdészeti Stratégiájának felülvizsgálata és továbbfejlesztése,

c) az EU Faanyag Rendeletének (EUTR) hatálybalépése (szerk: Éppen tegnap lépett hatályba.)

d) munkálatok az erdőknek a zöld gazdaságban játszott szerepét hansúlyozó ENSZ-EGB/FAO Erdészeti Szektor Akciótervén,

e) az FTP Jövőkép 2030 és a Stratégiai Kutatási és Innovációs Intézkedési Trev 2020 közzététele (FTP = Forest-Based Sector Technology Platform), vagy

f) az Európai Erdészeti Intézet 20. éves fennállásának jubileuma.

 

2013-ban egyben a tartamosság 300. évét ünnepelhetjük legalább is a német nyelvterületen, ahol ennek koncepcióját első alkalommal Hans Carl von Carlowitz - Szászország adótisztje és bányafelügyelője - tette követelménnyé és dokumentálta 1713-ban. (Adalék: hapimag, ligna, wikipedia, nachhaltigkeit, ...)

 

Az első Európai Erdők Hete Rómában (Olaszország) volt 2008. októberében. [European Forest Week = EFW] A második EEH 2013. december 9-13-án lesz és újfent rámutat az erdők környezeti és társadalmi jelentőségére, valamint az erdész társadalom eredményeire. Az esemény párhuzamosan lesz a "Metsä2013"-al, amely az Ensz-EGB Fabizottsága és a FAO Európai Erdészeti Bizottsága közös ülése Rovaniemiben, Finnországban. Az Európai Erdők Hetét Európa szerte ünnepelni fogják, a speciális események Rovaniemiben lesznek.

Az EHH 2013. meghirdetése.

 

Tizenöt támogató szervezet* találkozott 2013. február 19-én az EEH-2013 előkészítésére. Megbeszélték a fő üzeneteket melyekkel rávilágítanak arra, hogy Európa erdei egészségesek, felhívják a nagyközönség figyelmét: hogyan járulnak hozzá az erdők és az erdei termékek és szolgáltatások a zöld gazdasághoz, valamint az egészséges társadalom megőrzéséhez.

Meghívtak kormányokat, nemzetközi szervezeteket, NGO-kat, iskolákat és más csoportokat, hogy járuljanak hozzá a Hét megünnepléséhez. Az Európai Erdők Hete kiemelkedő lehetőség a figyelem felkeltésére és a politikai elkötelezetteség erősítésére, valamint a tartamos erdőgazdálkodásért munkálkodás folytatására.

*Confederation of European Private Forest Owners (CEPF), Confederation of European Paper Industries (CEPI), European Forest Institute (EFI), European Network of Forest Entrepreneurs (ENFE), European State Forest Association (EUSTAFOR), Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), FOREST EUROPE (FE), Forest Stewardship Council (FSC), Geneva Environment Network (GEN), International Forestry Students' Association (IFSA), International Union of Forest Research Organizations (IUFRO), Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC), United Nations Economic Commission for Europe (UNECE), United Nations Environment Programme (UNEP), World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

Forrás: UNECE, IUFRO, CEPF, ForestEurope

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.