FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

HEPIK - a faapríték partner
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-16

Vigyázz, kész, tűz! - Tűzifahasító gépek a Binderbergertől

A nagy múltú ausztriai cég, a Binderberger Maschinenbau GmbH kínálatának ha nem is a teljes szortimentjét, de számos típusát munka közben is megnézhették az Innolignum kiállításra kilátogatott szakemberek, szeptember elején.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Az alapvetően függőleges és vízszintes tűzifahasító gépeket fejlesztő és gyártó cég a családi berendezésektől egészen az automatizált hasító gépsorokig gyárt és forgalmaz egész Európában.

 

A tűzifahasító gépek mellett természetesen a külőnböző kiegészítő berendezések, erdészeti rönkkihordó utánfutók, rönkmegfogó csipesszel, szállítószalagok és tűzifa-csomagoló berendezések is a portfólió részét képezik. A gépeket kivétel nélkül a masszív felépítés, letisztult, egyszerű konstrukció jellemzi. A műfaj igényli is ezt a megközelítést, hiszen a munkák nagy része erdei körülmények között zajlik, erő és megbízhatóság szükségeltetik. Nem véletlen tehát, hogy a Binderberger gépek meghatározó szereplői a piacnak.

 

Hazánkban is egyre többen veszik komolyan a fával való tüzelést mint valós alternatívát a gázzal szemben. Ehhez azonban a megfelelő tüzelőberendezések mellett, jó minőségű száraz tüzelőanyag és megfelelő előkészítés is szükséges. Nem véletlen tehát, hogy megnőtt a kereslet az egyszerű alapgépek iránt. Esetünkben ez azt jelenti, hogy a nagy teljesítményű berendezésekével azonos minőség és anyaghasználat, csupán a teljesítmény és a gyorsaság van igazítva egy családi ház vagy kisebb vállalkozás igényeihez. A kiállításon többek között látható lesz egy SSP 520-as tűzifa hasító gépsor is.

Ezt a berendezést elsősorban erdészeteknek, magán erdő tulajdonosoknak és olyan tűzépeknek  fejlesztették, ahol kalodás volumenű gyártás és forgalmazás történik. A gyártósor üzemeltetéséhez elegendő egyetlen ember.

 

A hasítható maximális átmérő 520 mm, a befogási hossz változtatható.  A berendezés ezenkívül rendelkezik még rönkadagoló pufferrel és hidraulikus kihordószalaggal.

 

Minden esetben telepített gépekről beszélünk, ugyanakkor a berendezések rendelkeznek kerekes alvázzal. Az erőforrás tekintetében az SSP 520-as modell négyféle lehet. Kardános, elektromos, e kettő kombinációja és dízelmotorral szerelt.

IWOOD Kft.

 

A fenti írás megjelent a Magyar Asztalos 2012/08. számában, Forrás: IWOOD Kft.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.