FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-12-20

Szemben a trenddel - Praktiker kisáruház-nyitogató

Miközben a barkács áruházak forgalma a mélyben van, a Bricostore pedig el is hagyja hazánkat, a Praktiker szemben menetel az általános piaci trenddel. Megkezdte újabb nyitási hullámát, igaz nagy alapterületű áruházak helyett kisebb szaküzleteket létesít. Az anyacég pedig a múlt héten esett át egy tőkeemelésen.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Kedden Sátoraljaújhelyen felavatták a huszadik Praktiker áruházat, amit három héten belül Komáromban követ egy újabb egység. A vállalat ugyanis azt tervezi, hogy ezer-kétezer négyzetméteres kisebb áruházakat telepít a "fehér foltokba", olyan vidéki területeken, ahol a nagyáruházak igen távol vannak egymástól. Az az egyetlen követelmény, hogy az üzlet vonzáskörzetében a lakosság száma legalább 10-15 ezer legyen. Tegyük hozzá ugyanakkor, hogy a kilenctagú magyarországi Bricostore-lánc megszűnése jól jött az OBI és a Praktiker láncnak, hiszen a Bricostore-ok néhány kilométeres körzetében vannak a két német lánc áruházai is.

 

A sátoraljaújhelyi mini-Praktiker ugyan csupán 1500 négyzetméteres, a komáromi pedig 1200 négyzetméteres lesz, de éppen a viszonylag kis alapterület, valamint a szlovák határ közelsége adhat perspektívát az új üzleteknek, amelyekben euróval is lehet fizetni. Tudomásunk szerint az euró-forint árfolyam révén a győri és a miskolci Praktikerekbe is sokan járnak Szlovákiából.

A kis áruházakat nem újonnan építteti a cég, hanem arra törekszik, hogy bérleti jogokat vegyen át a megfelelő engedélyekkel együtt. Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója azt vallja, hogy válságban indulj előre, hiszen a csökkenő kereslet új stratégiát kíván. A cégvezető szerint sok jel mutat arra, hogy túl van a mélyponton a kereskedelem, és ha nagyon kis lépésekben is, de a jövő évben némi javulásra számíthatnak a barkács áruházak. A Praktiker anyavállalata pedig - tette hozzá - bízik a magyar piacban, ezért is hagyták jóvá a kisáruház koncepciót, ami munkahelyeket is teremt.


Nyereményjáték az áruháznyitás alkalmából.

A múlt héten a Praktiker AG sikeresen befejezte tőkeemelését, amely során a korábban tervezetteknek megfelelően 55,6 millió új részvény kelt el darabonként 1,08 euróért. Így a nemzetközi barkácslánc jegyzett tőkéje 58 millió euróról 113,5 millió euróra emelkedett. A tőkeemelésről még a július negyedikei közgyűlés döntött, amelyen több alkalmatlan vezető leváltása mellett az eladósodott cég kilábalási terve volt a legfőbb napirendi pont.


Praktiker AG árfolyamváltozása a december 18-án

A Praktiker menedzsmentje által támogatott kilábalási terv szerint az amerikai Anchorage befektető csoport egy 60 millió eurós tőkeemeléshez kötve 85 millió eurós hitelt ad a Praktiker részvények 15 százalékának vételi opciójáért.

Ami az 1,08 eurós részvényárat illeti, a cég igen alacsonyra értékelte magát, hiszen a tőzsdén szeptember eleje óta ennél magasabb árfolyamon forogtak a papírok. Igaz, a tavaly márciusi 8 eurós szint ma már elképzelhetetlen a cég számára, de az augusztus 28-i mélypont, a 0,95 euró alaposan megijesztette a cég vezetését.

Forrás: vg.hu

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.