FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-11-28

HITA Exportgála: az Év Exportőre Díjak átadása

November 22-én Budapesten, a Lágymányosi öbölnél lévő Öböl Rendezvényházban tartotta a HITA az első exportgálát, mely alkalommal adták át az Év Exportőre Díjakat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) pályázatot írt ki azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára. A HITA célja, hogy az Év Exportőre Díj segítségével hangsúlyozza az export fontosságát a magyar gazdaság szerepében, erősítse annak mértékét a KKV szektoron belül, megismerje és díjazza a legsikeresebb KKV exportőröket.

Az első alkalommal átadott díj előnyei: növeli a cég ismertségét és elismertségét, erősíti a céggel szembeni bizalmat potenciális partnerei körében, ezen keresztül hozzájárulva további exportsikereihez. A díjazottak jogot kapnak az adott kategória 2012. Év Exportőre Díj védjegy használatára. A nyertesek kiemelt helyet kapnak a HITA honlapján és idegen nyelvű szakmai kiadványaiban, ezzel is segítve külföldi partnerek közvetítését. Valamennyi pályázó részére cégre szabott exportösztönzési csomagot állít össze a HITA, célzott partnerkeresési szolgáltatások és külpiaci programok tartalommal.

 

A három kategóriában kiírt Exportőr Díj pályázatra 108 pályázat érkezett. (FATÁJ: köztük 5-en foglalkoznak fatermékekkel. *) A pályázatok elbírálását a HITA és az NGM szakemberei közösen végezték el. A díjazottak:

 

 

A Tudatos Exportőr díjjal azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat ismeri el a Hivatal, amelyek valamely hazai termék, szolgáltatás vagy technológia területén, innovatív módon, átgondolt és tervezett piacra lépési stratégia mentén fejtik ki külgazdasági tevékenységüket. A kategória ide nyertese a Bonn Hungary Elektronikai Kft. Az elektronika, űripar és a mobil távközlés területén tevékenykedő, 74 főt foglalkoztató, high-tech mikrohullámú távközlési eszközöket fejlesztő és gyártó cég.

 

A Regionális stratéga díjjal azon hazai mikro-, kis- és közép vállalkozásokat díjazza a HITA, amelyek kitartó és megbízható külgazdasági tevékenységük során hozzájárultak a szomszédos országokkal való gazdasági kapcsolataink elmélyítéséhez. A kategória idei nyertese az Agro Legato Kft. 10 főt foglalkoztató vállalkozás, amely a szomszédos, de elsősorban a Balkán országaiban ért el kiemelkedő sikereket. A cég terméke a saját fejlesztésű HungaroLact fejéstechnológia-rendszer, amely a kelet-európai kis- és közepes gazdaságok igényeire épülő technológia.

 

A Legnagyobb Legkisebb Exportőr díjjal azon hazai mikrovállalkozások külpiaci tevékenységét díjazzuk, akik 10 főnél kevesebb foglalkoztatnak és az éves nettó árbevételük legfeljebb 500 millió Ft, valamint exporttevékenységük innovatív jellege példamutató más mikrovállalkozások számára. A kategória idei nyertese a Meta-Vulk Külkereskedelmi Kft. A műanyag és gumiipar területén tevékenykedő, 3 főt foglalkoztató külkereskedelmi cég, amely az iparág 18 hazai kis- és közepes gyártójának exporttevékenységét fogja össze.

 

Különdíjak

 

Legnagyobb Niche-piaci Exportőr Különdíj

HK-Ceram Kft.

Kisszériás műszaki kerámia termékeket gyártó, közel 100 főt foglalkoztató, 99%-ban exportra termelő vállalkozás.

 

Példaértékű Innovatív Exportőr Különdíj

3D Histech Kft.

100%-ban magyar tulajdonú vállalat, 3 dimenziós automata tárgylemez szkennereket gyárt. A termelés gyakorlatilag 100%-ban exportra kerül, ami 2012-ben 40% feletti bővülést mutat.

 

Az Önálló Magyar Iparért Különdíj

77 Elektronika Kft.

1986-ban alakult meg, 100%-ban magyar tulajdonú vállalat, mely dinamikus növekedést produkálva 2011-ben már 10 milliárd forint árbevételt meghaladó forgalmat ért el. A vállalat saját fejlesztésű orvostechnikai eszközeit 80 országba exportálja és a kivitel értéke meghaladja a 6.5 milliárd forintot.

 

Kreatív Export Szolgáltatás Különdíja

WebEye

A Magyarországon 16 főt foglalkoztató vállalkozás Európa 14 országában 14 nyelven értékesít és nyújt járműkövetéssel kapcsolatos szolgáltatásokat, mellyel nemzetközi szinten is piacvezető.

 

Magyar Élelmiszeripar Nagykövete Különdíj

Mirelite Mirsa Zrt.

183 főt foglalkoztató élelmiszer feldolgozó vállalat, amely az Európai Unió mellett a közel- és távol-keleti piacokon is versenyképes tud lenni a kiélezett árharc ellenére.

Forrás: HITA 2012-11-23

* FATÁJ kiegészítés:

Az öt fatermékes cég - bár mind a 108 pályázót meghívták az eseményre - úgy tűnik megérezte, hogy nem várományosai egyik díjnak sem, mert egyikük sem ment el a díjátadóra, ahol titkárságunk ott volt és reméltük, hogy ők is ott lesznek. Tudva, hogy a fatermék előállítók értékesítésében jelentős részaránnyal szerepel az export, reméljük, 2013-ban e termékkör szereplői is a díjazottak közt lesznek.

A pályázatokat 2012. szeptember 24-ig lehetett benyújtani. A kiírásról Év Exportőre Díj - a sikeres exportőr védjegye címmel augusztus 17-én tájékoztattuk olvasóinkat. (MM)

 

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.