FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:



2012-09-20

Megtervezték a napelemes nyugágyat

Manapság a kültéri bútorok sokkal komplexebbek, mint bármikor máskor a múltban. Az embereknek ma már nem elegendő egy jó design, ami kényelmüket is szolgálja. Ma már egyre felelősebben tekintünk környezetünkre is és figyelembe vesszük a bolygónk védelmét is, mikor egy-egy újabb kütyüt megvásárolunk.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A legtöbb terméket fel kell tölteni, mi pedig szeretnénk ezt alternatív energiákkal megoldani: éppen ezért igazán örülünk egy olyan kültéri tárgynak, ami nemcsak kényelmes, hanem segítségével egyszerűen kelthetjük új életre okostelefonjainkat vagy tableteinket. A napenergia egyre szélesebb elterjedése tette lehetővé a SOFT Rocker névre hallgató nyugágy létrejöttét is, ami most népszerűbb, mint valaha.

Valószínűleg ma már rengeteg diák vágyik arra, hogy egy tech-barát székben töltse az idejét, amíg a következő órájára vár. Az MIT diákjai is pontosan ezt gondolták, mikor Sheila Kennedy vezetése alatt megalkották a SOFT Rockert, ami egy olyan nyugágy, ami nemcsak a pihenésre szolgál, hanem amíg mi ejtőzünk egyet, addig képes feltöltetni a különböző forrásból származó elemeket és akkumulátorokat is. Egy interaktív, 1,5 axisú 35 Wattos szerkezetet hoztak létre, mely kihasználja az emberi egyensúlyérzékelést, mivel éppen akkor kerül az egész szerkezet egyensúlyba, ha beleülünk. De arról is kell szólni, hogy ez a nyugágy egy 12 amperórás akkumulátort is tartalmaz, ami képes a napenergiát tárolni, hogy ne maradjunk energia nélkül a naplemente után sem.

Az MIT sajtóközleményéből azt is megtudtuk, hogy "a SOFT Rocker falevélszerű hurokformája képes felderíteni, hogy éppen hol tartózkodik, így a puhafa paneleket egy parametrikus design szoftvert és egy könnyű Kuka robotkézzel testreszabja figyelembe véve a szélességet és a nap dőlési szögét is. A SOFT Rocker nagyszerűen ötvözi a high-tech és a low-tech designstratégiákat: elektromosságot termel, de mégis hozzákapcsolódik a testhez és úgy működik, mint egy kézzel irányítható bútor. Kombinálja tehát a napelemes technológiát a társadalmi dinamikával: ez tulajdonképpen egy helyspecifikus objektum, ami rugalmas formája a puhafa készítmények családjának. A SOFT Rocker elmossa a különbséget az szórakozás és a munka között és az energiatermelést átalakítja egy integrált és decentralizált nyilvános tevékenységgé."

A levélforma pedig nemcsak egy stílusos és ergonomikus design, hanem nagyszerű védelmet nyújt a napsugárzás káros hatásaival szemben is. Egyszerre esztétikus és praktikus a szerkezet. Sőt nagyon egyszerűen csatlakoztathatod hozzá a laptopod vagy a telefonod, így sosem kell azon aggódnod, hogy találj egy aljzatot valahol, ha épp merülőben vagy. Ráadásul fényesebbé és hangulatosabbá teheted az estéidet vagy akár egy partit is, mivel beépített foszforeszkáló fénye igazán egyedi hangulatot kölcsönöz bármilyen környezetnek. Már csak annyi maradt hátra, hogy el kezdjék tömegesen gyártani és megtudjuk az értékét.


Forrás: trendmagazin

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.