FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:



2012-09-07

Úton Madrid felé az ODOO ház

Befejeződött az ODOO ház építésének magyarországi szakasza. A ház a szétszerelési folyamatokat követően augusztus 22-én megkezdte útját Madridba, a Solar Decathlon Europe nemzetközi innovációs verseny 2012-es döntőjének helyszínére.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az eseményen Prof. Dr. Aszódi Attila, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektor-helyettese és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. vezérigazgatója is reményét fejezte ki, hogy az ODOO ház nem csak a madridi versenyen szerepel majd jól, hanem hosszabb távon segít az energia-hatékonysággal és fenntarthatósággal kapcsolatos társadalmi tudatformálásban.

Az ODOO Project csapata a költségek és a hatékonyság optimalizálásának érdekében a projekt tervezésénél az országúton, kamionokkal történő szállítást találta a legideálisabbnak.

 

Az ODOO így négy modulra osztva, két, a Bau Trans Kft. által biztosított speciális kamion segítségével jut ki a Villa Solarba, a verseny helyszínére. A ház és a felszerelések komplett kiszállítása összesen öt különböző nagyságú és funkciójú járművet vesz igénybe.

A kiszállítási útvonal

A kiszállítás 8 napot vesz igénybe, a kamionok öt országot érintenek - Magyarország, Ausztria, Németország, Franciaország és Spanyolország - összesen 2790 kilométert megtéve a verseny helyszínéig.

A verseny előtti utolsó munkálatok

Az ODOO madridi összeszerelése augusztus 31-én kezdődött. A versenyszabályzat szerint az ODOO Project csapatának 13 nap áll rendelkezésére, hogy végső állapotba hozza a házat. A kinti munkálatok így különösen pontos és logisztikailag komplex előtervezést igényeltek.

 

A verseny

A Solar Decathlon Europe verseny hivatalos programja szeptember 13-án, a megnyitóval veszi kezdetét. A szeptember 30-ig tartó programsorozat folyamán az ODOO Projectet tíz szempont alapján értékelik: építészet, épületszerkezet, energiamérleg, épületüzemeltetés, komfort, kommunikáció és társadalmi felelősségvállalás, iparosíthatóság, innováció és fenntarthatóság.

A különböző versenyszámok eredményei, azok sajátosságaiból eredően eltérő módon születnek meg. A helyszíni mérések, a projekt két éves működése során leadott, jelenleg közel 1500 oldal hosszúságú dokumentációs anyag, a madridi szereplés és az eddigi projektaktivitások alkotják az értékelések alapját.

A verseny viszont nemcsak a házak teszteléséből áll, hanem ebben az időszakban nyílik lehetőség a kész épületek, a projektek és az abban dolgozó diákok bemutatására a szponzorok, a sajtó és a nagyközönség számára. Így a megmérettetésen induló csapatokat nagyon intenzív és tevékeny két hét várja.

Hazaszállítás és utóhasznosítás

A versenyt követően, október 1-jén megkezdődik a ház szétszerelése, amelyre ezúttal öt nap áll rendelkezésre. A Magyarországra hozatal után az ODOO a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) területén kap helyet. A jövőben a ház oktatási tevékenységek, kiállítások, szponzori rendezvények és egyéb programok helyszíneként szolgál majd.

Emellett a projekt során a házba beépített rendszerek és a felhalmozott tudás frissíthetővé, továbbfejleszthetővé válik, alapot szolgáltatva a későbbiekben megszületendő diplomamunkákhoz és fejlesztésekhez.

 

Forrás: PasszívházMagazin

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.