FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:



2012-08-27 (módosítva: 09-04)

Ökoturisztikai látogatóközpontot avattak Kaszón

A HM Kaszó Zrt. által alapított Erdőgazdaság azokért, akik az erdőért Alapítvány, az ÚMVP III. tengely pályázati forrás - mintegy 51,7 millió Forint - bevonásával Multifunkcionális Ökoturisztikai Látogatócentrum kialakítását valósította meg, melynek ünnepélyes átadására és megnyitójára 2012. augusztus 24-én került sor Kaszón.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az alapítvány közcélú feladata a természetvédelem, az ismeretterjesztés színvonalas megvalósítása. A létesítmény azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa a belső-dunántúli sajátos növény- és állatvilágot és a jellemző természetes élőhelyeket, kiemelve a védett és ritka fajokat, a hazai, regionális jelentőségű természeti értékeket, valamint megismertesse az erdészek és vadászok munkáját. Fő célja a természet tiszteletére és védelmére nevelés, melynek elsődleges célcsoportja az iskolások.


Az akadálymentesített épületben található egy 50 fős konferencia- és oktatóterem, tanári szoba, információs szoba, valamint egy kiállító terem.
Az ünnepségen Galamb Gábor, a HM Kaszó Zrt. vezérigazgatója, az Alapítvány titkára köszöntötte a jelen lévőket elsőként. Beszédében megfogalmazta azt a célt, hogy Kaszó hallatán ne csak az üdülőre, a vadászatra, a Baláta-tóra és a kisvasúra gondoljanak az emberek, hanem a változatos és igényes programokat kínáló Ökocentrumra is. 

Szászfalvi László, országgyűlési képviselő, Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa köszöntő beszédében Albert Schweitzert idézte: "Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!"

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke Kaszó értékeiről tett említést, miszerint hazánk legnagyobb összefüggő síkvidéki erdeje kiemelkedő gímszarvas-állománnyal. Felidézte Kaszó korábbi elzártságát, amikor is még katonai terület volt. A kilencvenes évektől megnyitotta kapuit a külvilág előtt, fejlődésnek indítva ezzel a turizmust, melyhez jelentősen hozzájárulhat az új létesítmény.

Az épület kivitelezője Jakab Zoltán, a Jakab és Társa Bt. ügyvezetője készre jelentése következett, majd ünnepélyesen átadta a létesítmény kulcsát. Ezt követően Borza Miklós somogyszobi-segesdi plébános mondta el áldását. A zárógondolatokat V. Sárközi Angéla drámatanár zenei kísérettel tolmácsolta.  A szalag ünnepélyes átvágása után a nagyközönség is megtekinthette a Látogatócentrumot.

A kiállító teremben október végéig tekinthető meg előzetes bejelentkezés alapján Tóth József motorfűrész-gyűjteményéből készült kiállítás, emellett Bágyi Ferenc természetfotóit is megcsodálhatják a látogatók. Kellemes időtöltésre számíthatnak az ide látogatók, mindemellett rendelkezésükre áll az erdei kisvasút, a gyalogos- és kerékpáros túraútvonalak és az üdülő étterme is.

Szászfalvi László (KDNP) országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri biztosa szerint a látogatóközpont tudatosítja majd mindazokban, akik idejönnek, hogy mit kaptak az emberek ajándékba, és mi a felelősségük abban, hogy ezt tovább tudják adni utódaiknak.

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő rámutatott: Kaszó határában van Magyarország legnagyobb egybefüggő síkvidéki erdeje, amelynek egyedülálló a gímszarvasállománya, és különlegesek a növényei.

 

Szerecz Judit - HM Kaszó Zrt.


Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.