FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-07-19

Tolna Megyei Vadásznap

Első alkalommal, de a résztvevők egyöntetű reménye szerint nem utoljára adott otthont a Tolna megyei vadásznapnak Tamási. A rendezvényt szervező Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt., az Országos Magyar Vadász Kamara Tolna Megyei Területi Szervezete, valamint Tamási Város Önkormányzat nagyon szép természeti környezetben, a miklósvári parkerdőben tartotta immáron 20. megyei vadásznapot június 23-án.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A jubileumi alkalom, s a nagyszerű időjárás a Koppány-parti településre csábította a megye vadásztársadalmát, a nagyszámban meghívott vendégeket, s az esemény iránt érdeklődő helyieket, környékbelieket, a városbannyaraló turistákat.

A jelenlévőket elsőként Ribányi József, Tamási polgármestere üdvözölte, majd Korcsner Antal, az Országos Magyar Vadász Kamara Tolna Megyei Területi Szervezete, és a Tolna Megyei Vadász Szövetség elnöke mondott köszöntőt, s kiemelte, hogy az 1992-ben elindult esemény a megye vadászainak jeles ünnepévé vált. Felolvasta dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökének, a vadásznap egyik fővédnökének levelét, aki hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott személyesen jelen lenni.

Az üdvözlő szavak mellett az elnök úr méltatta a Tolna megyei vadászok múlt- és jelenbeli eredményeit, s a hagyományok folytatására bíztatta a részvevőket. Tóth Ferenc kormánymegbízott, Tolna Megyei Kormányhivatal vezetője a rendezvény másik fővédnöke megnyitójában hangsúlyozta, hogy Magyarország újra vadászati nagyhatalom kíván lenni, s ehhez a kormány minden hathatós támogatást megad, közte a törvényi feltételeket, a bürokratikus háttér lebontását.

Ezt követően elismerések átadására került sor. Nimród-érmet vehetett át Tóth Ferenctől Farkas Attila, a Gazda Vadásztársaság tagja, illetve Záborszki Zoltán, a Németkéri Vadásztársaság tagja. Hubertusz-kereszt ezüstfokozatú kitüntetését kapott Kiss Zoltán, Horváth Péter, Radány Tibor, Szalai József, a nagykónyi Koppánymenti Vadásztársaság tagjai, valamint Eck József, a csámpai Béri Balogh Ádám Vadásztársaság tagja. A díjakat Ribányi József adta át. A Hubertuskereszt aranyfokozatú kitüntetését Popp Miklós, a Völgységi Természetbarát és Vadász Egyesület tagja vehette át Gőbölös Pétertől, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatójától.

A jutalmak átadása után a terítéken fekvő őzbak, valamint a nemzeti lobogó és megyei kamarai zászló behozatalával, a Himnusz és a Vadászhimnusz eléneklésével Hubertus- szentmise következett, melyet dr. Mészáros István és Hegedüs János római katolikus plébánosok celebráltak. A szószékről ismét elhangzott XVI. Benedek pápa híres béke világnapi üzenete: "Ha a békére törekszel, védd a teremtett világot!" Ennek szellemében a mise után 12 fiatal tette le az új vadászok fogadalomtételét.

A rendezvény hivatalos részét követően szakmai is és kulturális műsorokra került sor, melyet a Tamási Koncert-Fúvószenakar koncertje nyitott, de a színpadra lépett a Vadászkamara Kürt együttes, a Musette tangó-harmonika együttes, a Pántlika néptánc együttes, a Kenderike citerazenekar. De láthatott a közönség vadászkutya fajta- és munkabemutatót, vadászruha divatbemutatót, Lóki György sólymaival kápráztatta a nagyérdeműt, míg Poszpis Péter, a Gyulaj Zrt. Tamási erdészetének munkatársa a gyulaji erdő híres vadjának, a dámtrófeák ismertetésével kötötte le a nagyszámú érdeklődőt. A vadásznap sem maradhatott el versenyek nélkül, így a felnőttek összemérhették tudásukat koronglövészetben, a gyermekek pedig rajzolásban.

A megyei szinte valamennyi vadásztársasága képviseltette magát, s a hagyomány szerint most is mindenki maga gondoskodott az ebédjéről, amit Horgos István mesterszakács és zsűritársai értékeltek. A sokféle alapanyag és elkészítési mód közül legjobbnak a nagydorogi Ujbarázda Vadásztársaság ételét választották a legjobbnak.

A kora estig tartó jó hangulati rendezvény egyik résztvevője így értékelte tömören a napot: "Igényes alkalom volt egy nagyszerű találkozásra."

Elköszönőben sokan biztatták a szervezőket, hogy jövőre is vállalják fel a Tolna megyei vadásznap megtartását, hisz elsőre is kiválóan teljesítettek, nem lőttek bakot.

 

Antli István - a Vadászanpon készített fotóinak képgalériája.

 

Forrás: Tamási Táj

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.