FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-06

Bútort festett Für Anikó és Scherer Péter

Fából készült, színes köztéri bútorokat helyeztek ki a Danube Flow - Hív a Duna! ingyenes programsorozat szervezői a belvárosi Duna-part négy pontjára. A Lánchíd pesti oldalán álló különleges padok díszítésében hét híresség segített, köztük Für Anikó, Bocskor Bíborka és Scherer Péter.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat célja, hogy szórakoztatva mutassa be a Duna értékeit, és tavasztól őszig Budapesten vidám akciókkal, családi eseményekkel, élményekkel csábítsa vissza az embereket a folyópartra.


Tájkép csata előtt...

A nagyszabású vállalati-civil (Coca-Cola Magyarország, Mindspace, VaLyo) kezdeményezés kiemelt része a VaLyo (Város és a Folyó) Csoport munkája, a "Duna Tanösvény". A Vigadó tér és a Parlament között mostantól október közepéig négy ponton találkozhatnak a helyiek és a turisták színes, köztéri fotelekkel, padokkal. Az utcai bútorok raklapokból készültek Orosz Ádám, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatójának tervei alapján, aki a Danube Flow-Hív a Duna! programsorozat kreatív ötletpályázatának egyik nyertese.


Kobrizsa Ádám (a Hív a Duna! programsorozat vezetője) és Tömör Miklós

- Tizenkét padot és két óriási nyugágyat készítettünk, melyekhez száz raklapot, öt köbméter faanyagot, harminc kilogramm csavart és nyolcvan liter festéket használtunk fel. A munkában 40 önkéntes segített, és a bútorok 600 munkaóra alatt készültek el. A padokon bárki üldögélhet, és közvetlenül a vízparton élvezheti a folyó közelségét, amire Budapest belvárosában egyébként nemigen van lehetőség - mondta Tömör Miklós, a VaLyo Csoport vezetője.

A Lánchíd pesti hídfőjénél, az északi oldalon a szabadidősportoké lesz a főszerep a nyáron. A tervek szerint június 13-án már itt rendezik meg a II. Amatőr Pétanque Bajnokságot.


A bútorokra körvonalazott betűk (DUNA) kifestésében közreműködtek a meghívottak

Ezen az állomáson több színes pad kapott helyet, amelyeknek a díszítésében kedden délelőtt hét ismert ember segédkezett. Für Anikó és Scherer Péter színművészek, Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője, Harcsa Veronika énekesnő, Balanyi Szilárd, a Quimby zenekar billentyűse, valamint Vágó Piros rádiós és Lévai Balázs televíziós műsorvezető ecsetet ragadott, és az egymás mellé állított padokra egy-egy betűt festett, amelyek a DUNA szót adják ki.


Für Anikó és Scherer Péter

- Ha már Budapestnek van olyan természeti kincse, mint a Duna, akkor jó lenne, ha újra a mindennapi életünk részévé válna azon kívül, hogy autóval nap mint nap elsuhanunk mellette. Örülnék, ha az emberek lejárnának a folyópartra sportolni, sétálni, kikapcsolódni. A Danube Flow-Hív a Duna! kezdeményezés számomra azért szimpatikus, mert valami nagyon jó dolognak lehet a kiindulópontja - mondta Für Anikó színművésznő.

A Lánchíd pesti oldalán, a déli oldalon irodalmi pont várja az érdeklődőket. Az információs táblán a látogatók klasszikus és kortárs írók Dunával kapcsolatos műveiből olvashatnak részleteket, és saját gondolataikat is felírhatják egy krétatáblára. A Vigadó téri hajóállomás közelében a gyerekeket egy raklapokból készült, speciális, színes libikóka várja, míg a Lánchíd és a Parlament között egy interaktív terepasztalt lehet kipróbálni. Michaela Grass, a Bécsi Képzőművészeti Egyetem hallgatója egy úgynevezett streamtable-t épített, ahol a játékos kedvű látogatók pancsolhatnak a vízzel, és maguk alakíthatják ki a domborzatot formáló folyókanyarulatokat.

 

A Danube Flow-Hív a Duna! programsorozat együttműködő partnere a Coca-Cola Magyarország. A Duna Tanösvény elkészítésében partner a faanyagot biztosító Jaf Holz Ungarn Kft, valamint a Forte, a Rabros Logisztika Kft., a WWF Magyarország, a Duna Múzeum és a Funzine.

sajtóközlemény, Forrás: Hív a Duna

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.